ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 11.3.2010

Εμείς οι απεργοί της Θεσσαλονίκης, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα μπροστά στο ΕΚΘ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των διοικήσεων των ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της ΕΔΟΘ λέμε ότι οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους είναι πάνω από τις αγορές και τα κέρδη.

Εμείς πιστεύουμε ότι η κυβερνητική πολιτική πρέπει  να δίνει λύσεις στις ανάγκες της κοινωνίας και όχι να γίνεται με υποδείξεις των τραπεζιτών και των τοκογλύφων.

Το βάρος των προβλημάτων που δημιουργούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι μεγάλο, τα οικονομικά μέτρα πλήττουν δραματικά τα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων, ενώ αυτοί που δημιούργησαν την κρίση βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ, ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. Η κοινωνία δεν τα αντέχει και σίγουρα δεν είναι λύση για τα προβλήματα που υπάρχουν πιο πιεστικά από ποτέ. Λέμε όχι στους εκβιασμούς και στο ποδοπάτημα των κατακτήσεων των εργαζομένων. Η αγορά οφείλει να υπηρετεί την κοινωνία και όχι η κοινωνία την αγορά.

Καταγγέλλουμε τα μέτρα αυτά γιατί είναι άδικα και μονομερή και επιβαρύνουν δραματικά τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους ενώ αφήνουν ανέγγιχτους τους έχοντες και κατέχοντες.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο οικονομικής πολιτικής που θα έχει τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη και θα ενισχύει την ανάπτυξη. Χιλιάδες απολυμένοι περιμένουν λύσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας στη Θεσσαλονίκη.


 

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Όχι στη συνεχιζόμενη μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων
Όχι στο πετσόκομμα του προγράμματος των δημοσίων επενδύσεων
Όχι στα μέτρα που εξυπηρετούν και ικανοποιούν τους κερδοσκόσπους των αγορών.


 

Θεσσαλονίκη, 11.3.2010