17 Νοέμβρη: Ημέρα Μνήμης, Τιμής και Αγώνα- Τα αιτήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα

17 Νοέμβρη: Ημέρα Μνήμης, Τιμής και Αγώνα- Τα αιτήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης τιμά την μνήμη των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου 1973.

49 χρόνια μετά, τα αιτήματα για «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία» παραμένουν επίκαιρα. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας εμπνέει να δώσουμε σήμερα νέους αγώνες για εργασία για όλους και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, δημόσια και δωρεάν Παιδεία, ισότητα, ελευθερία, δωρεάν υγεία, ασφάλεια στους χώρους δουλειάς και υπεράσπισης της Δημοκρατίας απέναντι σε κάθε φαινόμενο ρατσισμού, φασισμού και μισαλλοδοξίας. Η αντίσταση των αγωνιζόμενων φοιτητών του Πολυτεχνείου που οδήγησε σε αντίσταση ολόκληρου του ελληνικού λαού εναντίον του καθεστώτος της Χούντας μας δείχνει τον δρόμο και μας εμπνέει για νέους αγώνες εν μέσω ενεργειακής κρίσης και ακρίβειας.

Κάθε χρόνο η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου 1973 μας υπενθυμίζει πως ο αγώνας για Δημοκρατία, για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, χωρίς βία, χωρίς ανισότητες είναι διαρκής.

Το τότε μήνυμα των φοιτητών για τα ύψιστα ιδανικά παραμένει και σήμερα, 49 χρόνια μετά, ζωντανό.

Το «Πολυτεχνείο» ζει, μας εμπνέει και μας δείχνει το δρόμο.

Τιμούμε τους αγωνιστές μας. Τιμούμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου.

Ενώνουμε όλοι τις φωνές μας: εργαζόμενοι και εργαζόμενες, νέοι και νέες, άνεργοι, συνταξιούχοι και φωνάζουμε «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία».

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με σεβασμό συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης των πεσόντων και αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν στην κατάθεση στεφάνων από τη Διοίκηση του Ε.Κ.Θ. και τις Διοικήσεις των Σωματείων, των Συνδικαλιστικών παρατάξεων και των φορέων της πόλης που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης 17 Νοέμβρη 2022 στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής και στη συγκέντρωση και πορεία, την ίδια ημέρα στις 17:00 στην Πολυτεχνική Σχολή της Θεσσαλονίκης.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.