ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΕΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
          Τα Εργατικά Δικαιώματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα τεθούν στο επίκεντρο συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στο Ντέτμολντ της Γερμανίας. Πρόκειται για μια πόλη στο δυτικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, που πρόκειται να αδελφοποιηθεί με το Δήμο Ωραιοκάστρου της Θεσσαλονίκης, επισφραγίζοντας μια γόνιμη συνεργασία.
          Στη Γερμανική πόλη, θα βρεθεί ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, αποδεχόμενος την πρόταση του Δήμου Ωραιοκάστρου, ο οποίος θα εκπροσωπηθεί από τον Αντιδήμαρχο, Αναστάσιο Πολυχρονίδη και τη Σύμβολο Εργασιακών Θεμάτων  Μαρία Συμεωνίδου. Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Θ μαζί με συνδικαλιστικούς φορείς, εκπροσώπους τοπικών και κοινωνικών φορέων αλλά και μελών της πολιτικής και της διοίκησης 7 Ευρωπαϊκών πόλεων, θα συμμετέχει στη διαμόρφωση κοινών θέσεων και προτάσεων για τα εργατικά δικαιώματα στην Ε.Ε.
          Οι δράσεις των συνδικαλιστικών φορέων στην Ε.Ε., ο κατώτατος μισθός, ο θεσμός της «δανεικής απασχόλησης εργατικού δυναμικού», η κοινωνική προστασία των εργαζομένων, τα εργασιακά δικαιώματα και η τοπική αυτοδιοίκηση, οι ρυθμίσεις και οι διαφορές των ορίων σύνταξης, οι στρατηγικές ανάπτυξης στον αγώνα της διατήρησης των εργατικών δικαιωμάτων αλλά και η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, είναι μερικές μόνο από τις ενότητες που θα συζητηθούν ανάμεσα στους Γερμανούς (Ζέιτζ), Άγγλους (Ντιλ), Βέλγους (Χάσελτ), Ιταλούς (Βερόνα), Λιθουανούς (Κάουνας), Γάλλους (Σεν Ομέρ) και Έλληνες αντιπρόσωπους.
                                                                                       
                                         Η Διοίκηση
του Ε.Κ.Θ