ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Εργατικό ατύχημα στη Σίνδο Θεσσαλονίκης

Ένα ακόμα εργατικό ατύχημα προστέθηκε σήμερα στον μακρύ κατάλογο των ατυχημάτων του νομού Θεσσαλονίκης.

Δυστυχώς, μέσα στον "εργασιακό μεσαίωνα" που ζούμε μόνο κάποιες μεγάλες επιχειρήσεις, που στο νομό Θεσσαλονίκης είναι μετρημένες στα δάχτυλα, τηρούν τους κανόνες ασφαλείας στους χώρους εργασίας, αφού σε πολλές μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις και κυρίως τις βιοτεχνίες κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Αν υπήρχαν έλεγχοι πολλές από αυτές θα κρίνονταν ακατάλληλες για εργασία και θα τους είχε αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας.

Πρώτο και κυρίαρχο μέλημα των εργοδοτών θα πρέπει να είναι η ασφάλεια των εργαζομένων τους. Θα πρέπει να θεσπιστούν μέτρα που θα βάλουν τέλος στα μεροκάματα του θανάτου.

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ζητά από την Πολιτεία τη λήψη ουσιαστικών μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας και τη στελέχωση των Τεχνικών Επιθεωρήσεων που θα πραγματοποιούν καλύτερους και πιο εξονυχιστικούς ελέγχους,  ώστε να σταματήσουν οι εργαζόμενοι να πληρώνουν με αίμα και την ίδια τους τη ζωή το μεροκάματό τους.

Το Ε.Κ.Θ. εκφράζει τη βαθειά του θλίψη και τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου που έχασε σήμερα τη ζωή του στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης.