Την αμέριστη συμπαράσταση της στον αγώνα των εργαζομένων στα δύο μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά αλλά και των πολιτών στην ενημέρωση, εκφράζει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

«Οι διευθύνσεις των δύο εκδοτικών συγκροτημάτων, «Εκδοτική Βορείου Ελλάδος Α.Ε» που εκδίδει τις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» , και, «Μακεδονική Εκτυπωτική Α.Ε» που εκδίδει τις εφημερίδες «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και «Σπορ του Βορρά», επέλεξαν και αυτές με πρόσχημα την οικονομική κρίση να επιβάλουν την εκ περιτροπής εργασία στους εργαζόμενους των εφημερίδων προχωρώντας παράλληλα σε μειώσεις μισθών που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν και το 50%.
Οι εργαζόμενοι των δύο συγκροτημάτων αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα τους στη δουλειά και των πολιτών στην ενημέρωση.
Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και θεωρεί ότι οι διευθύνσεις των δύο εκδοτικών με την απόφασή τους αυτή υποβαθμίζουν το έργο των δημοσιογράφων και απαξιώνουν την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Τις καλεί να ανακαλέσουν την απόφαση αυτή γιατί δεν συντρέχουν ούτε οι ουσιαστικές ούτε οι τυπικές προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί στα εκδοτικά συγκροτήματα ο νόμος 3846/2010», αναφέρει στην ανακοίνωση της η διοίκηση του Ε.Κ.Θ.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ