Διαμαρτυρία Ε.Κ.Θ. για την μη πρόσκληση στις συσκέψεις του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Διαμαρτυρία Ε.Κ.Θ. για την μη πρόσκληση στις συσκέψεις του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Δυστυχώς, για ακόμα μία χρονιά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του ενόψει της επικείμενης επίσκεψής του στη ΔΕΘ αποφάσισαν να μην καλέσουν στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της Θεσσαλονίκης τους εκπροσώπους της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το δεύτερο μεγαλύτερο στη χώρα, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγικός φορέας της πόλης.

Προφανώς, το Ε.Κ.Θ. δεν προσκλήθηκε στις συναντήσεις αυτές, καθώς η αποτύπωση της πραγματικότητας (υψηλοί δείκτες ανεργίας, υψηλά ποσοστά αδήλωτης και μαύρης εργασίας, επιτακτική ανάγκη αύξησης του κατώτατου μισθού και ενίσχυσης του οικογενειακού εισοδήματος, αδυναμία των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους που αυξάνονται λόγω των πολλαπλών κρίσεων, ανάγκη δημιουργίας καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, προβλήματα ΟΑΣΘ, επιθέσεις κατά απεργών της «Μαλαματίνα» κ.ά.) δεν συνάδει με την εικόνα της «ανάπτυξης» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την απουσία εκπροσώπου της, λόγω μη πρόσκλησης, από τις χθεσινές συσκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Την απάντηση θα την δώσει μαζικά το εργατικό κίνημα της πόλης στους δρόμους, στο μεγάλο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 18:00. Το σύνθημα «Μηδενικές Αντοχές και Ανοχές» θα ακουστεί δυνατά όσο κι αν κάποιοι κλείνουν τ’ αυτιά τους.

 

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.