ΕΚΘ: Κανόνες ασφαλείας, μέσα προστασίας και ουσιαστικοί έλεγχοι εδώ και τώρα! Να μπει «φρένο» στα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα

ΕΚΘ: Κανόνες ασφαλείας, μέσα προστασίας και ουσιαστικοί έλεγχοι εδώ και τώρα! Να μπει «φρένο» στα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια του 58χρονου συναδέλφου μας που έχασε χθες τη ζωή του, ενώ εκτελούσε εργασίες σε οικοδομή στις Συκιές Θεσσαλονίκης.

Ο άτυχος 58χρονος, που εργαζόταν κάτω από αντίξοες συνθήκες και κάτω από υψηλές θερμοκρασίες έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος σκαλωσιάς σε οικοδομή στην οδό Μεγάρων με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Δυστυχώς, η λίστα με τα εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα στο νομό Θεσσαλονίκης συνεχώς μεγαλώνει. Η κατάσταση αντί να βελτιώνεται διαρκώς χειροτερεύει.

Καλούμε την Πολιτεία και τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς να μην παρακολουθούν απλά τα συμβάντα αλλά να προχωρήσουν στη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.

Να αυστηροποιηθεί εδώ και τώρα το πλαίσιο των κανόνων ασφαλείας και να ενισχυθεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για καλύτερους και πιο εξονυχιστικούς ελέγχους.

Ειδικότερα τους θερμούς μήνες του καλοκαιριού με τις υψηλές θερμοκρασίες είναι απαραίτητο να ενισχυθούν τα μέσα ατομικής προστασίας, οι εργαζόμενοι να διεκδικούν ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας, οι εργοδότες να μεριμνούν πως όλα τα μέτρα τηρούνται και το αρμόδιο υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στην λήψη μέτρων που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των εργαζομένων και να μην αρκείται απλώς στην έκδοση δελτίων τύπου με… οδηγίες αντιμετώπισης των συνθηκών καύσωνα.

Η ασφάλεια και η υγιεινή στους χώρους εργασίας πρέπει να είναι προτεραιότητα και υπόθεση όλων μας!

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.