Επιστολή Προς Υπουργό Παιδείας – "Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς και συμβούλους των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε)"

                                                             

ΠΡΟΣ

Υπουργό Παιδείας,

κ. Κώστα Γαβρόγλου

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Υφυπουργό Παιδείας,

κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη

 

Πρόεδρο Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ)

κ. Δημήτριο Ζέρβα

 

Πρόεδρο Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων

κ. Δημήτρη Σεβαστάκη

 

Γραμμή Παραπόνων του Πολίτη του Υπουργείου Επικρατείας

 

 

Θέμα: "Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς και συμβούλους των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε)

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί και οι σύμβουλοι των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι για την προηγούμενη σχολική χρονιά, με την καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων τους να ξεπερνάει πλέον τους 11 μήνες. Εργοδότης τους είναι ένας δημόσιος φορέας, το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), που εποπτεύεται απ’ το δικό σας Υπουργείο και το οποίο αναβάλλει την πληρωμή τους από μήνα σε μήνα, προβάλλοντας κάθε φορά διάφορες δικαιολογίες, εμπαίζοντας τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους και οδηγώντας τους σε ένα ατέρμονο αδιέξοδο.

Πρόκειται για περίπου 600 ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς και συμβούλους των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, οι οποίοι δεν απασχολούνται όλο το χρόνο και σε πλήρες ωράριο και είναι απλήρωτοι για το 2017 αλλά και την τρέχουσα σχολική χρονιά. Παράλληλα, σαν να μην έφτανε αυτός ο Γολγοθάς, λόγω της μη καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα και δεν έλαβαν επίδομα ανεργίας μετά την περυσινή λήξη της σύμβασής τους.  

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι κατά καιρούς λαμβάνουν υποσχέσεις από επίσημα κυβερνητικά χείλη, ωστόσο το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στηρίζει τους εργαζόμενους και καταδικάζει την αδιαφορία των υπευθύνων θεωρώντας αδιανόητο να μην έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα εδώ και σχεδόν έναν χρόνο.

Με την παρούσα επιστολή, ζητάμε την παρέμβαση σας προκειμένου να αποπληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα της προηγούμενης σχολικής χρονιάς και να αρχίσουν οι πληρωμές για την τρέχουσα. Παράλληλα, θα πρέπει να  αναζητηθούν ευθύνες για την πολύμηνη καθυστέρηση στις πληρωμές των αμοιβών και των ασφαλιστικών εισφορών και να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα ώστε τέτοια φαινόμενα  να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

Με τιμή,

Για τη Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.

Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης                                            Λεωνίδας Στολτίδης