ΠΡΟΣ:

•    Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης

•    Δήμαρχο Θεσσαλονίκης,
κο. Γιάννη Μπουτάρη

•    Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας,
κο. Απόστολο Τζιτζικώστα

•    Πρόεδρε ΚΕΔΕ,
κο. Γιώργο Πατούλη

•    Πρόεδρο ΠΕΔΚΜ,
κο. Λάζαρος Κυρίζογλου

"Το Ε.Κ.Θ. στηρίζει τους εργαζόμενους του Δήμου Θεσσαλονίκης και καταδικάζει  την παραπομπή των 6 μελών της οικονομικής επιτροπής"

Κύριε Γενικέ,
Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε Περιφερειάρχη,
Κύριε Πρόεδρε,
έκπληκτοι παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες τον πρωτόγνωρο διωγμό έξι μελών της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος γιατί επέλεξαν να στηρίξουν τους εργαζόμενους – συμβασιούχους του Δήμου, που δικαιώθηκαν πρωτόδικα στα δικαστήρια.
Μετά την αρχική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην προσφύγει κατά της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης που δικαιώνει τους 560 εργαζόμενους και να ανάψει το πράσινο φως για την επιστροφή τους στις θέσεις εργασίας τους -με δεδομένο όπως αναγνωρίστηκε και δικαστικά ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες-, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, Θανάσης Καρούντζος 4 μέρες πριν τις εκλογές (!) και 7 μέρες πριν την παραίτηση του (!), αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στο πειθαρχικό συμβούλιο, δημιουργώντας ερωτήματα για την απόφαση αυτή.
Με την παρούσα επιστολή, η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, δηλώνει ότι στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους που δικαιώθηκαν δικαστικά, και επέστρεψαν άμεσα στις θέσεις τους. Παράλληλα, συμπαραστέκεται στον πρώην πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής και πρώην αντιδήμαρχο Κινητοποίησης των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού Κωνσταντίνο Ζέρβα, στον επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη" Τριαντάφυλλο Μηταφίδη και στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη" Ανέστη Τελίδη, Γιώργο Αρβανίτη, Στεφανία Τανιμανίδου και Μαίρη Ακριτίδου, στη μάχη που δίνουν για τη δικαίωση τους.
Πιστεύουμε ότι οι εξελίξεις θα βάλουν τέλος στις άδικες και αυθαίρετες τακτικές που στρέφονται κατά αιρετών και πλήττουν τους εργαζόμενους και τους δημοκρατικούς θεσμούς.
 

                                                    Για τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Κ.Θ

                                      Ο Πρόεδρος                  Ο Γ.Γραμματέας

                                Π. Τσαραμπουλίδης             Λ. Στολτίδης