ΠΡΟΣ:
•    Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ,
κο. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο

"Το ΕΚΘ στηρίζει τους εργαζόμενους στα κυλικεία των αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ"

Κύριε Πρόεδρε,
    όπως γνωρίζετε οι εργαζόμενοι στα κυλικεία των Αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι απλήρωτοι 5 μήνες με την ιδιοκτήτρια εταιρεία ALPHA GLOBAL TRADING A.E.B.E.  να δημιουργεί συστηματικά προβλήματα στην καταβολή των δεδουλευμένων.
Η εργοδοσία με πρωτοφανές θράσος, από τη μια πλευρά αρνείται να καταβάλει ομαλά τη μισθοδοσία στους εργαζόμενους, να αποπληρώσει το δώρο ΠΑΣΧΑ του 2014 και σε 20 από τους εργαζόμενους το επίδομα αδείας, να καλύψει τη διαφορά ενσήμων καθώς ασφαλίζει ως μερικώς απασχολούμενους τους εργαζόμενους ενώ εργάζονται με πλήρες ωράριο, από την άλλη πλευρά προσπαθεί να εμποδίσει ακόμα και το δικαίωμα τους στην απεργία, προσφεύγοντας δικαστικά κατά του αγώνα που πραγματοποιούν.
Με την παρούσα επιστολή ζητάμε την παρέμβαση σας προκειμένου να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε η ALPHA GLOBAL TRADING A.E.B.E. που έχει αναλάβει με εργολαβία -έπειτα από διαγωνισμό -τη διαχείριση των κυλικείων των αμαξοστοιχιών, να τηρήσει τη συμφωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και να σταματήσει την αντεργατική της συμπεριφορά. Να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και να βάλει τέλος στις δικαστικές προσφυγές εναντίον των εργαζομένων, οι οποίοι κατέφυγαν στην απεργία διεκδικώντας το αυτονόητο, το μισθό τους.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα σταθεί αρωγός στους αγώνες των εργαζομένων στα κυλικεία των Αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΑΝΟΣΕ, μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους.
 

 

 

                                                   Για τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Κ.Θ

 

                                      Ο Πρόεδρος                  Ο Γ.Γραμματέας

                                Π. Τσαραμπουλίδης             Λ. Στολτίδης