ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

της εδρεύουσας στη Θεσσαλονίκη, οδός Αριστοτέλους32, 

Δευτεροβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης, με την επωνυμία

«Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Ε.Κ.Θ.)», νόμιμα εκπροσωπούμενης.

Αρ.Πρω.428

Θεσσαλονίκη, 24/4/2019

Πρός:

 1. Το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, νόμιμα εκπροσωπούμενου, οδός πλατεία Μοριχόβου 1, Θεσσαλονίκη
 2. Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, νόμιμα εκπροσωπούμενου, οδός Τσιμισκή 29, Θεσσαλονίκη
 3. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, νόμιμα εκπροσωπούμενου, οδός Αριστοτέλους 27,Θεσσαλονίκη
 4. Το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, νόμιμα εκπροσωπούμενου, οδός πλατεία Μοριχόβου 1, Θεσσαλονίκη
 5. Τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, νόμιμα εκπροσωπούμενου, οδός πλατεία Μοριχόβου 1, Θεσσαλονίκη
 6. Την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, νόμιμα εκπροσωπούμενης, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 45, Θεσσαλονίκη
 7. Την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης, νόμιμα εκπροσωπούμενης, οδός Αριστοτέλους 3, Θεσσαλονίκη
 8. Την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, νόμιμα εκπροσωπούμενης, οδός Εγνατίας 81 Α, Θεσσαλονίκης

——-

Σας γνωστοποιούμε και προαναγγέλλουμε ότι λόγω των περιορισμένων αρμοδιοτήτων της Προσωρινής Διοίκησης της ΓΣΕΕ, ως απόρροια της εισβολής και βίαιης παρεμπόδισης διεξαγωγής του Εκλογικού της Συνεδρίου για την ανάδειξη τακτικής Διοίκησης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς και με απόφαση της Ολομέλειας της διοίκησης τoυ Ε.Κ.Θ., κηρύσσουμε και θα πραγματοποιήσουμε 24ωρη Απεργία για τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης που εκπροσωπούμε, την Τετάρτη 1 Μάη 2019, προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση τιμής και μνήμης, στις 10:30 μπροστά στο κτίριο του ΕΚΘ.

 

Διαδηλώνουμε και Απαιτούμε:

 • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
 • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέρ­γων.
 • Διεκδικούμε, πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δεν θα εντείνουν την ύφεση, εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας.
 • Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφά­λισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
 • Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όχι άλλα άδικα και υπέρμετρα βάρη, όχι στη συνέχιση της φορο­λογικής επιδρομής.
 • Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μι­σθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότη­τας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.
 •  Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
 • Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιω­μάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
 •  Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.
 •  Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
 • Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάση της φορολογικής επιδρομής.
 • Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.

 

 

 

ΚΑΛΟΥΜΕ

Όλες και όλους, άνδρες και γυναίκες να αντισταθούμε στις πολιτικές οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής εξατομίκευσης και να  συστρατευθούμε  στα συνδικάτα  μας για να κρατήσουμε δυνατή τη συλλογική μας φωνή και δράση, τη μόνη σταθερή και πραγματική πηγή δύναμης και δυναμικής. Όλοι μαζί λέμε "Με τα Συνδικάτα για δημοκρατία και κοινωνική προκοπή.  Έξω η βία από τα Συνδικάτα. Έξω τα κόμματα και οι κομματικοί στρατοί από το Συνδικαλιστικό κίνημα".

 

Για τη Διοίκηση του ΕΚΘ

                  Ο Πρόεδρος                                                                                              Ο Γεν. Γραμματέας

               Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης                                                                      Δημήτρης Μπρούσας