"ΟΧΙ στο ξεπούλημα των Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας"

Η κυβέρνηση που κάποτε τασσόταν φανατικά κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και στήριξε το δημοψήφισμα του 2014 που με συντριπτικό ποσοστό 98% ανέδειξε την κάθετη αντίθεση των Θεσσαλονικέων στην ιδιωτικοποίηση του νερού της πόλης, σήμερα κάνει στροφή 180ο μοιρών και ξεπουλάει το βασικότερο αγαθό στα χέρια ιδιωτών, χωρίς ίχνος ντροπής.

Παράλληλα, παρά τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για σταμάτημα της ειδικής εκκαθάρισης και την ένταξη της ΕΛΒΟ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επιλέγει να δώσει σε ιδιώτες τη μοναδική βιομηχανική μονάδα της Θεσσαλονίκης την ΕΛΒΟ, επιβαρύνοντας την ήδη αρνητικά φορτισμένη κατάσταση που ζουν οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εκφράζει την αντίθεση του στην ένταξη στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας για τη χώρα,  των επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας και τονίζει για ακόμη μια φορά πως το νερό και το ρεύμα είναι κοινωνικά αγαθά και δεν είναι εμπορεύσιμα.

Κάποιοι εκπλήσσονται, εμείς όχι με τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Τσακαλώτου πως η "ένταξη των ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο μπορεί να οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση". Είναι ολοφάνερο πως η δημιουργία του νέου Υπεραταμείου Αποκρατικοποιήσεων αποτελεί ένα βήμα προς το ξεπούλημα των Κοινωφελών Εταιρειών.

Το Ε.Κ.Θ. απαιτεί να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της ντροπής και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Φτάνει πια το ξεπούλημα της χώρας!

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ.