Ομιλία του Αν.Γραμματέα του Ε.Κ.Θ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στην Απεργία της 11.03.2010

Συναδέλφισσες, συνάδελφοιΞέρουμε πλέον, το πρώτο πακέτο των μέτρων της Κυβέρνησης. Μέτρα πρωτόγνωρα, αντιλαϊκά, που πλήττουν όσο ποτέ τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τα Λαϊκά Στρώματα, και αφήνουν στα μαλακά αυτούς που χρόνια κερδοσκοπούσαν, σε βάρος των εργαζομένων και της χώρας ολόκληρης. Αυτοί που σχεδίασαν τα μέτρα αυτά είναι χρόνια στο... επάγγελμα. Ξέρουν πως να διασπούν τον κόσμο, για να μειώνουν τις αντιδράσεις. Και η μέθοδός τους είναι γνωστή από την εποχή του Χίτλερ. Πρώτα μας κάνανε πλύση εγκεφάλου με προπαγάνδα τύπου Γκέμπελς, χρησιμοποιώντας ΜΜΕ και μεγαλοδημοσιογράφους «υπαλλήλους τους». Και όταν πίστεψαν πως ο λαός έχει «μουδιάσει» και τους παρακολουθεί πλέον τρομοκρατημένος, άρχισαν να εφαρμόζουν τα σχέδιά τους. Με τους νέους έμμεσους φόρους που επιβάλουν, κλέβουν  από όλους μας, με την ίδια γνωστή συνταγή και τα δίνουν πάλι στις «αγορές», δηλαδή στους τοκογλύφους – «κερδοσκόπους», που έχουν το κουμάντο και της Ε.Ε. και της κυβέρνησης της Ελλάδας. Τάχα ξεχωρίζουν και «χτυπούν» πρώτα..;; τους Δημόσιους Υπάλληλους,  σαν πιο «εύκολο στόχο», και αφήνουν για το καλοκαίρι λέει…τον ιδιωτικό τομέα και ίσως όχι ολόκληρο, αλλά κατά κατηγορίες, για να μας αντιμετωπίσουν διασπασμένους. Όμως ήδη με τα πρώτα μέτρα (έμμεσοι φόροι σε καύσιμα, ποτά τσιγάρα, ΦΠΑ κλπ.) χτύπησαν όλο το λαό!!!Ζούμε μια πρωτόγνωρη, ιδιότυπη οικονομική και πολιτική κατοχή της χώρας.Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,Κατηγορούν και αυτοί τους «κερδοσκόπους»… Ποιοι είναι επιτέλους αυτοί οι «κερδοσκόποι;. Κερδοσκόποι (το λέει και η λέξη) είναι αυτοί που ότι κάνουν, το κάνουν με σκοπό το κέρδος. Μα αυτή είναι η ουσία του Καπιταλισμού…Ας τελειώνουμε επιτέλους με τα ψέματά τους.Ο Καπιταλισμός είναι το πρόβλημα και οι πολιτικές που τον υπηρετούν. Ο Καπιταλισμός γέννησε και αυτή την κρίση, όπως γεννάει την ακρίβεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση, την φτώχεια, τους πολέμους… Ας τελειώνουμε με τα ψέματά τους.Τα χρέη που φόρτωσαν στη χώρα με τις κλεψιές και τα σκάνδαλά τους, θέλουν τώρα να τα φορτώσουν στα λαϊκά νοικοκυριά…Τα μέτρα χτυπάνε όλο το λαό. Δεν εξαιρούν  κανέναν, εργαζόμενο, συνταξιούχο, άνεργο. Και μας ετοιμάζουν κι’ άλλα. Μόνο ο  δικός μας ξεσηκωμός μπορεί να τους σταματήσει.Ας μην τους κάνουμε την χάρη λοιπόν. Αυτή η αντιλαϊκή επίθεση, μας χτυπάει όλους και όλοι μαζί πρέπει να την πολεμήσουμε.Αυτή η ΑΠΕΡΓΙΑ είναι ένα βροντερό μήνυμα, σε όλους αυτούς τους απατεώνες. Η συνέχιση των αγώνων μας, είναι προϋπόθεση για να σταματήσουμε τα σχέδιά τους.Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουν αγωνιστικά.Η απάντησή μας πρέπει να είναι  ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΛΑΪΚΗ.Αυτός ο αγώνας είναι όλων των εργαζομένων.  ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ. 

Ομιλία του Αν.Γραμματέα του Ε.Κ.Θ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στην Απεργία της 11.03.2010 | Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Σφάλμα

Μήνυμα σφάλματος

Recoverable fatal error: Argument 1 passed to xmlsitemap_node_create_link() must be an instance of stdClass, boolean given, called in /var/www/vhosts/ekth.gr/httpdocs/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module on line 28 and defined στην xmlsitemap_node_create_link() (γραμμή 194 του /var/www/vhosts/ekth.gr/httpdocs/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module).
Η ιστοσελίδα αντιμετώπισε ένα αναπάντεχο σφάλμα. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα.