Το ΕΚΘ για τις απολύσεις στη φαρμακευτική εταιρεία Recordati Hellas Pharmaceuticals

Το ΕΚΘ για τις απολύσεις στη φαρμακευτική εταιρεία Recordati Hellas Pharmaceuticals

To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταδικάζει τις απολύσεις συναδέλφων στη φαρμακευτική εταιρεία Recordati Hellas Pharmaceuticals Α.Ε, μέλους του ομίλου CVC Capital Partners.

Αδικαιολόγητα και καταχρηστικά η εταιρεία απέλυσε τους τέσσερις συναδέλφους, διατυπώνοντας προσχηματικούς λόγους ότι δήθεν υπαγορεύονται από το εξωτερικό, κεντρική έδρα της εταιρείας, την ώρα που οι οικονομοτεχνικοί λόγοι, διαψεύδουν οποιαδήποτε επιχείρημα που να δικαιολογεί τον σχεδιασμό τους καθώς τα δυο προηγούμενα έτη (2020-2021) κατάφερε την επίτευξη των οικονομικών στόχων της.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στέκεται δίπλα στους αγώνες και τις προσπάθειες του Σωματείου Ιατρικών Επισκεπτών Βορείου Ελλάδος Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων και Κλάδων, με έδρα το ΕΚΘ, και τον αγώνα για ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων και διασφάλιση των όρων και των συνθηκών εργασίας.

Απαιτούμε από την Recordati ΑΜΕΣΑ να πάρει πίσω τις καταχρηστικές απολύσεις των συναδέλφων και να μην προχωρήσει σε καμία περαιτέρω μείωση προσωπικού.

 

 

 Η Διοίκηση του ΕΚΘ