Το ΕΚΘ καταγγέλλει το ΚΘΒΕ για τη διακίνηση παράνομης λίστας με ονόματα εμβολιασμένων, ανεμβολίαστων και νοσήσαντων  

 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις απαράδεκτες ενέργειες της διοικητικής και οικονομικής διευθύντριας του καλλιτεχνικού οργανισμού του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, να διακινήσει λίστα με ονόματα από εμβολιασμένους, ανεμβολίαστους και νοσήσαντες εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν παράνομα προσωπικά στοιχεία δεκάδων εργαζομένων. Η ενέργεια αυτή που έγινε γνωστή από τα Μέσα Ενημέρωσης και επιβεβαιώθηκε από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του θεάτρου αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, παρά τα αβάσιμα επιχειρήματα του οργανισμού.

Η διακίνηση αυτής της λίστας αποτελεί παραβίαση των κανόνων προστασίας προσωπικών δεδομένων και η διοίκηση του ΚΘΒΕ θα πρέπει άμεσα να εξετάσει την υπόθεση, να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν χωρίς προσχήματα και δικαιολογίες και να παρέμβει άμεσα η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ίδιο στέλεχος του ΚΘΒΕ δημιουργεί και διακινεί παράνομες λίστες που αφορούν στοιχεία των εργαζομένων, καθώς μόλις πριν από δυο χρόνια εστάλη και πάλι λίστα στους εργαζόμενους ζητώντας να γνωστοποιήσουν στη διοίκηση ποιοι εργαζόμενοι θα απεργήσουν και ποιοι όχι.

Αυτή τη φορά στο “όνομα” της πανδημίας υλοποιείται άλλη μία πρωτότυπη και παράνομη πρακτική για το δήθεν καλό των εργαζομένων. Όλα πρέπει να έχουν ένα όριο και ο σεβασμός στα αυτονόητα δικαιώματα των εργαζομένων και η προστασία των προσωπικών δεδομένων τους θα πρέπει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

 

 

 

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.

 

 

Πηγή φωτογραφίας: ertnews.gr