Το ΕΚΘ στο πλευρό των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ- Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η αντεργατική τροπολογία!

Το ΕΚΘ στο πλευρό των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ- Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η αντεργατική τροπολογία!

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την ενέργεια της κυβέρνησης να φέρει και μάλιστα μεταμεσονύχτια στη Βουλή τροπολογία που αφορά την ΛΑΡΚΟ με την οποία αντικαθιστά το άρθρο 21 Ν. 4664/2020.

Σύμφωνα με την κατατεθείσα τροπολογία δίνεται το δικαίωμα στον ειδικό διαχειριστή να προχωρήσει σε περιορισμό ή παύση της λειτουργίας του εργοστασίου μέχρι την μετάβασή της στον νέο ιδιοκτήτη. Η τροπολογία έρχεται σε αντίθεση με τον ψηφισμένο από το 2020 νόμο που ισχύει, καταπατά τα δικαιώματα των εργαζομένων της επιχείρησης που δίνουν αγώνα και τους οδηγεί στην ανεργία.

Πρόκειται για ακόμα ένα success story της κυβέρνησης ή μεθοδευμένη ενέργεια, ώστε να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι από τον χώρο δουλειάς τους και να δοθεί η ΛΑΡΚΟ απαξιωμένη στους ιδιώτες;

Η εν λόγω τροπολογία σε αντίθεση με τον νόμο 4664/2020 που προβλέπει να μεταβιβαστεί η εταιρία από τον ειδικό διαχειριστή στον νέο ιδιοκτήτη με το σύνολο των εργαζομένων, δίνει επιπλέον δικαιώματα ώστε εκείνος σε περίπτωση περιορισμού ή διακοπής της λειτουργίας της επιχείρησης να την παραδώσει στον νέο ιδιοκτήτη σε κατάσταση παύσης. Δίνει επίσης τη δυνατότητα να ανατεθεί σε ειδικό προσωπικό η συντήρηση και η φύλαξη των εγκαταστάσεων για λόγους ασφαλείας.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει εδώ και τώρα την αντεργατική τροπολογία, η οποία ψηφίζεται αύριο 20 Ιουνίου στη Βουλή. Απαιτούμε την διατήρηση των συμβάσεων των εργαζομένων και την ισχύ του ψηφισμένου από το 2020 νόμου που ορίζει λεπτομερώς το καθεστώς πώλησης της εταιρίας στο νέο ιδιοκτήτη, με την παραμονή των εργαζομένων στις θέσεις τους.

Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, έναν δίκαιο αγώνα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας και μάλιστα σε… άσχετο νομοσχέδιο για τα αυτοκινούμενα οχήματα.

Τα ελλείμματα και την κακοδιαχείριση δεν τα δημιούργησαν οι εργαζόμενοι οι οποίοι για ακόμα μια φορά καλούνται να πληρώσουν την λυπητερή!

  

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.