Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες της Θεσσαλονίκης για άλλη μια χρονιά τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά στέλνοντας το μήνυμα ότι η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ.
Σήμερα, στη συγκέντρωση στο μνημείο του Εργάτη στο ΕΚΘ, τιμήσαμε τους αγώνες των εργαζομένων για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των προσπαθειών για βελτίωση των συνθηκών εργασίας παγκοσμίως.
Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί μια ημέρα αναγνώρισης των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των προσπαθειών για βελτίωση των συνθηκών εργασίας παγκοσμίως. Συμβολίζει την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων ανά τον κόσμο και ενισχύει την έννοια της κοινής αγωνίας και των κοινών στόχων για καλύτερες συνθήκες για όλους.
Οι αγώνες μας διαχρονικοί και πάντα επίκαιροι έχουν ως βασικά αιτήματα την Ειρήνη, τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την Αξιοπρέπεια, την Ισότητα, το Σεβασμό στα Εργατικά Δικαιώματα και στις Εργατικές κατακτήσεις.
Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης διεκδικούμε και απαιτούμε: «Παντού οκτάωρο, παντού δικαιώματα, ο αγώνας συνεχίζεται»!
Μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, του ΕΚΘ, σωματείων εργαζομένων, πολιτικών κομμάτων, δήμων του νομού Θεσσαλονίκης, φορέων και συλλογικοτήτων της πόλης και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των συναδέλφων μας που έφυγαν από τη ζωή διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.
Απαιτούμε:
Σεβασμό της αξίας και της προσωπικότητάς μας.
Σεβασμό στην υγεία και στην ασφάλειά μας.
Σεβασμό στο εργατικό εισόδημα.
Σεβασμό στα θεμελιώδη ατομικά και συλλογικά εργατικά μας δικαιώματα.
Σεβασμό στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ!