17 Νοέμβρη 2022- Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Πολυτεχνείου

17 Νοέμβρη 2022- Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Πολυτεχνείου

Την Εξέγερση του Πολυτεχνείου 1973 ενάντια στην Χούντα και τη δικτατορία, τίμησε σήμερα, 49 χρόνια μετά, η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταθέτοντας στεφάνι στον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.

«Τιμήσαμε σήμερα τους αγωνιστές και τους πεσόντες του Πολυτεχνείου. Ένα Πολυτεχνείο που σηματοδοτεί τους αγώνες για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, τη Κοινωνική Δικαιοσύνη και την ισονομία» δήλωσε ο πρόεδρος του Ε.Κ.Θ., Χάρης Κυπριανίδης, σημειώνοντας πως το εργατικό κίνημα της Θεσσαλονίκης αγωνίζεται ενάντια στην κοινωνική ανισότητα που έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Τόνισε επίσης ότι είναι αναγκαία η λήψη μέτρων για να εξομαλυνθούν οι κοινωνικές ανισότητες. Ο κ. Κυπριανίδης αναφερόμενος στον προϋπολογισμό 2023 που κατατίθεται στη Βουλή σημείωσε ότι θα πρέπει να έχει κοινωνικό πρόσημο.

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από στελέχη της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ενώ στεφάνι κατέθεσε και ο πρόεδρος του παραρτήματος ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης. Στεφάνι κατέθεσε και αντιπροσωπεία της Αυστριακής Ομοσπονδίας Εργατών (ÖGB) που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με σεβασμό συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης των πεσόντων και αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ. καλεί τους πολίτες, τους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες, τους νέους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους της Θεσσαλονίκης να συμμετέχουν σήμερα στην πορεία για την 17 Νοέμβρη. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 17:00 στην Πολυτεχνική Σχολή της Θεσσαλονίκης.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.