21η Μαρτίου- Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού- Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων η 21η Μαρτίου και έρχεται να μας υπενθυμίσει πως αποτελεί υποχρέωση όλων μας να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο κατά των διακρίσεων, των αποκλεισμών και των περιορισμών και πως οφείλουμε όλοι να απωθήσουμε και να απομονώσουμε εκείνες τις ενέργειες που καλλιεργούν τη μισαλλοδοξία και το διωγμό.

Την ώρα που τα κρούσματα ρατσιστικής βίας και ακραίων εγκληματικών συμπεριφορών απειλούν την Ευρώπη και τη χώρα μας, εμείς οι πολίτες πρέπει να υψώσουμε τη φωνή μας και τη δύναμη μας, προκειμένου να σταματήσει ο ρατσισμός και οι φυλετικές διακρίσεις. Πρέπει να διδαχθούμε από την ιστορία και να πράξουμε το χρέος μας, που δεν είναι άλλο από τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων και των ελευθεριών της δημόσιας ζωής. 

Ο φασισμός, ο ρατσισμός και η κάθε μορφής διάκριση δεν έχουν χώρο στην κοινωνία. Λέμε "ΝΑΙ" στη δημοκρατία, τον ανθρωπισμό, την αλληλοκατανόηση και την ειρηνική συνύπαρξη. Δεν πρέπει και δεν θα επιτρέψουμε την αναγέννηση μορφωμάτων λαϊκισμού και ρατσισμού. Υπερασπιζόμαστε τη διαφορετικότητα και ίσοι όλοι ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, καταγωγή, εθνική ή εθνοτική προέλευση, υψώνουμε το δικό μας τοίχος στο μίσος και απαντάμε με εγρήγορση και δράση.

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ.