48ωρη γενική απεργία ενάντια στο καταστροφικό ασφαλιστικό -φορολογικό νομοσχέδιο και τις δίχως προηγούμενο τακτικές της κυβέρνησης Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  Κυριακή  8/5/2016  11:00 μπροστά στο Ε.Κ.Θ.

Η Κυβέρνηση μετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα μεθοδεύει τη ψήφιση του ασφαλιστικού – φορολογικού νομοσχεδίου, που βρίσκει αντίθετο το σύνολο του ελληνικού λαού και προωθεί τη ψήφιση του στη Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Με απροκάλυπτο τρόπο και με διαδικασίες εξπρές αιφνιδιάζει την ελληνική κοινωνία ως προς την ημερομηνία ψήφισης, θέλοντας να εμποδίσει την καθολική αντίδραση και τις μαζικές διαδηλώσεις των ελλήνων πολιτών που με τη ψήφιση του νομοσχεδίου, δέχονται τη χαριστική βολή στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Το εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τους νέους της πόλης να πάρουν μέρος στην 48ωρη Γενική Απεργία που κήρυξη η ΓΣΕΕ για αύριο Παρασκευή 6/5 και Σάββατο 7/5 καθώς και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Ε.Κ.Θ., την Κυριακή 8 Μαΐου 2016, στις 11:00 μπροστά στο Ε.Κ.Θ., προκειμένου να διαδηλώσουμε ενάντια στο καταστροφικό ασφαλιστικό – φορολογικό νομοσχέδιο, που μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας, καταστρέφει τους εργαζόμενους και υποθηκεύει το  μέλλον των νέων γενεών.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμπίπτει με τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς που η κυβέρνηση ηθελημένα ξέχασε τη σημασία της συγκεκριμένης ημέρας, αλλά και με την επέτειο για τα 80 χρόνια από τον ηρωικό Μάη του 1936 της Θεσσαλονίκης.

Απεργούμε- Διαδηλώνουμε – Απαιτούμε

 

* Καμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας

* Τέλος στις μνημονιακές πολιτικές που εντείνουν την ύφεση και τα αδιέξοδα

 

Όλες και Όλοι

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2016

στις 11:00 μπροστά στο ΕΚΘ

 

 

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ.