ΤΟ Ε.Κ.Θ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΔIKAΛΙΣΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΕΡΜΗΣ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

          Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την παράνομη απόλυση του εκλεγμένου μέλους του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων «Ερμής» Θεσσαλονίκης. Απόλυση με την  οποία  παραβιάζεται κατάφορα ο Νόμος 1264/82 και ειδικά τα άρθρα του με τα οποία κατοχυρώνεται πλήρως η προστασία της συνδικαλιστικής δραστηριότητας.
          Η φύλακας της εταιρεία «BRINK’S SECURITY SERVISES S.A.» υπήρξε και τα  πέντε χρόνια που εργαζόταν στην επιχείρηση απόλυτα συνεπής, χωρίς ποτέ να δημιουργήσει πρόβλημα. Η διοίκηση της εταιρείας όμως λειτουργώντας με  εμπάθεια προς το πρόσωπο της εργαζόμενης προχώρησε στην απόλυση της.
         Απόλυση που είναι ολοφάνερο πως γίνεται για εκδικητικούς λόγους, εξαιτίας της συνδικαλιστικής της δράσης και της προσπάθεια της να προασπίσει τα δικαιώματα των συναδέλφων της. Είναι χαρακτηριστικό δε, πως στο παρελθόν στην ίδια εργαζόμενη επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή από την ιδιοκτησία της εταιρείας γιατί συμμετείχε σε απεργία. 
          Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ. καταγγέλλει ως παράνομη και καταχρηστική την απόλυση της συνδικαλίστριας, καλεί το Υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει στην παραδειγματική τιμωρία της εργοδοσίας και ζητά από την ιδιοκτησία να ανακαλέσει ΤΩΡΑ την απόλυση της.
          Επιπλέον, ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους πως ακόμη περισσότερο, σ’ αυτή την περίοδο που οι εργαζόμενοι χωρίς διακρίσεις πλήττονται βάναυσα, δεν πρόκειται να δεχθεί τις εργοδοτικές πρακτικές τρομοκράτησης και εκφοβισμού των εκπροσώπων των εργαζομένων και θα προστατεύσει με όλα τα νόμιμα μέσα την συνδικαλιστική τους δραστηριότητα.
                
                                                               
                                               Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ