Ανακοίνωση Ε.Κ.Θ. για την τραγωδία της Πύλου

Ανακοίνωση Ε.Κ.Θ. για την τραγωδία της Πύλου

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για την τραγωδία που εξελίσσεται από χθες στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Πύλου. Την θλίψη διαδέχεται η οργή, καθώς το ναυάγιο στην Πύλο δεν είναι το πρώτο, ας ελπίσουμε να είναι το τελευταίο. Η Μεσόγειος εξελίσσεται σε θάλασσα ψυχών. Ο απολογισμός είναι τραγικός και δυστυχώς, όσο περνούν οι ώρες η λίστα των θυμάτων θα αυξάνεται.

Άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον και να ζήσουν δίχως πολέμους, δίχως καταστροφές, μακριά από τον πόνο και την θλίψη εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε παράνομα κυκλώματα διακινητών και πνίγονται στη θάλασσα ή χάνουν τη ζωή τους στη στεριά.

Το προσφυγικό – μεταναστευτικό, που γιγαντώθηκε τα προηγούμενα χρόνια, αναμένεται για πολλούς να αποτελέσει το νούμερο ένα ζήτημα που θα απασχολήσει την διεθνή κοινότητα στο άμεσο μέλλον.

Η Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης πρέπει να σταματήσει να αδιαφορεί και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με τη συνεργασία των κρατών-μελών της. Η Ελλάδα να πιέσει μέσα από τις πολιτικές της προς αυτή την κατεύθυνση. Η προστασία της ζωής των ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο και έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας πρέπει να είναι προτεραιότητα.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.