Ανακοίνωση για την εμπρηστική επίθεση στο ΙΧ του ΕΚΘ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο του ΕΚΘ, που ήταν σταθμευμένο μπροστά στην είσοδο του κτιρίου. Η φωτιά που προκλήθηκε από το υλικό που τοποθέτησαν άγνωστοι στο όχημα, κατασβέστηκε χωρίς ευτυχώς να επεκταθεί.
Η επιλογή της επίθεσης νωρίς το πρωί, όπου η κίνηση στο δρόμο μπροστά στο ΕΚΘ, το πάρκο στο σημείο, καθώς και το ανοιχτό κτίριο στο οποίο βρίσκονταν εργαζόμενοι και πολίτες είναι αυξημένη, μας προβληματίζει έντονα και δημιουργεί ανησυχία σε όλους μας για τις συνέπειες και το αποτέλεσμα που επιδίωκαν μέσα από αυτή την καταδικαστέα επίθεση.
Ο εμπρησμός του αυτοκινήτου του ΕΚΘ, έχει σίγουρα έναν συμβολισμό που είναι δύσκολο να αποκωδικοποιηθεί, αλλά αποτελεί βέβαιο ότι γίνεται σε μια περίοδο διεκδικήσεων, γεγονός που έχει το δικό του σημαντικό νόημα, καθώς βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από την 24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου, για το εργασιακό νομοσχέδιο και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί το ΕΚΘ μπροστά στο κτίριό του, ενάντια στο νομοσχέδιο που όπως έχουμε επισημάνει, εμπεριέχει στοχευμένες νομικές κατασκευές και επικίνδυνες για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες ιδεολογικές ακροβασίες.
Η τρομοκρατία, ο εκφοβισμός και η απειλή δεν μας τρομάζει, αλλά μας δυναμώνει. Δεν θα μας φιμώσουν. Θα μιλάμε, θα διεκδικούμε και θα θέτουμε υπεύθυνα, τα αυτονόητα και κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων.
Η επίθεση μας αφορά όλους. Η επίθεση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, είναι μια επίθεση στη Δημοκρατία και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Δίνουμε τη δική μας απάντηση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10/6 στις 11 το πρωί μπροστά στο ΕΚΘ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ.