Απεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Ε.Κ.Θ. στις 10:30 π.μ.- «Η ακρίβεια τσακίζει!»

Απεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Ε.Κ.Θ. στις 10:30 π.μ.- «Η ακρίβεια τσακίζει!»

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι νέοι και οι νέες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης στέλνουμε για ακόμα μια φορά το μήνυμα πως «Η ακρίβεια τσακίζει» συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Ο μισθός δεν φτάνει και ο λογαριασμός δεν βγαίνει! Ας το ακούσουν καλά όσοι κλείνουν τα αυτιά τους στα αιτήματά μας, τις κραυγές απόγνωσης του κόσμου της μισθωτής εργασίας που παλεύουν για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και εργασίας, σε όσους κάνουν πως δεν βλέπουν τα προβλήματα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού άμεσα, πριν να είναι αργά. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες εδώ και δώδεκα χρόνια πληρώνουμε το μάρμαρο των πολλαπλών κρίσεων: οικονομική, υγειονομική, ενεργειακή.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Δεν αντέχουμε!

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα απαιτούμε ένα ολιστικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής και την οικοδόμηση μιας οικονομίας που να προσφέρει οφέλη για τους εργαζόμενους.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ- ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

  • Αύξηση των μισθών σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Καθολική Κοινωνική Προστασία.
  • Άμεση ενίσχυση των ευάλωτων κατηγοριών που αγωνίζονται να αντέξουν οικονομικά τους λογαριασμούς ενέργειας, να βάλουν φαγητό στο τραπέζι και να πληρώσουν το ενοίκιο.
  • Ανώτατα όρια τιμών ειδικά στο κόστος των λογαριασμών ενέργειας και αυστηρός φόρος στα υπερβολικά κέρδη των εταιρειών ενέργειας και άλλων εταιρειών για να διασφαλιστεί ότι δεν θα συνεχίσουν να κερδοσκοπούν σ’ αυτή την κρίση.
  • Μείωση του ΦΠΑ στα είδη βασικής διατροφής καθώς και στα υγρά καύσιμα.
  • Φθηνή στέγη για όλους με άμεσα μέτρα που θα στοχεύσουν στην αναχαίτιση του κόστους στέγασης.
  • Ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Συμμετέχουμε όλοι και όλες στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 στις 10:30 π.μ. στο Ε.Κ.Θ.

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.