Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ. καταγγέλλει την – για πρώτη φορά μετά την πτώση της Χούντας -εισβολή  αστυνομικών δυνάμεων στο κτίριο του Ε.Κ.Θ. χθες το μεσημέρι μετά το τέλος της απεργιακής συγκέντρωσης.

Συγκεκριμένα χθες το μεσημέρι, κατά την συνήθη πρακτική της η ηγεσία της αστυνομίας Θεσσαλονίκης, "οδήγησε"διαδηλωτές προς το Ε.Κ.Θ. και εντελώς αναίτια εισέβαλε μέσα στο κτίριο του Ε.Κ.Θ., συνέλαβε έναν διαδηλωτή-απεργό και στις δικαιολογημένες αντιδράσεις των στελεχών του Ε.Κ.Θ. για την εισβολή τους και την κατάργηση του ασύλου του Ε.Κ.Θ.,  προχώρησαν σε προπηλακισμούς  και ξυλοδαρμούς απεργών -διαδηλωτών  με αποκορύφωμα τον ξυλοδαρμό (με γκλοπ) του δικηγόρου Χρήστου Μπακέλλα.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ. καταγγέλλει την  πρωτόγνωρη, απαράδεκτη επίθεση ενάντια στους συναδέρφους αλλά και στο Ε.Κ.Θ. σαν Εργατικό Συλλογικό Θεσμό. Σημειώνουμε πως για δεύτερη φορά σε χρονικό διάστημα σχεδόν ενός μήνα, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης γίνεται στόχος βίαιων ενεργειών από τη μεριά της αστυνομίας.Όλες αυτές οι  ενέργειες εντάσσονται στην αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει με κάθε τρόπο μια βάρβαρη και καταστροφική πολιτική  για τους εργαζόμενους και το λαό της χώρας μας.

Οι εργαζόμενοι όμως με την συγκλονιστική τους συμμετοχή στην Απεργία, την συγκέντρωση και την πορεία που όμοιά της δεν ξανάγινε από την μεταπολίτευση και μετά, απάντησαν ήδη:

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ