ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Με τον πιο δραματικό τρόπο επιβεβαιώνεται το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης μετά από την ανακοίνωση των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για κατακόρυφη αύξηση του ποσοστού της ανεργίας τον Οκτώβριο του 2011 στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης το οποίο σκαρφάλωσε στο 23% .
Μια μεγαλούπολη ανέργων μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα που βρίσκει καθημερινά κλειστές πόρτες στην αναζήτηση εργασίας. Την ίδια ώρα που οι εναπομείναντες εργαζόμενοι νιώθουν εν δυνάμει άνεργοι, αντιμετωπίζοντας την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα μέσα από τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις οι οποίες οδηγούν την πλήρη και σταθερή απασχόληση σε εξαίρεση και τις ευέλικτες μορφές αγοράς εργασίας στον κανόνα.
Ιδιαίτερα δυσοίωνα είναι και τα στοιχεία για τους νέους, στους οποίους ένας στους δυο είναι άνεργος, ενώ μια στις τρεις γυναίκες δεν εργάζεται. Χαρακτηριστικό της ζοφερής κατάστασης ότι το 10% των κατοίκων της Θεσσαλονίκης οι οποίοι έχουν μηδενικό εισόδημα. Συνέπεια όλων αυτών, η αυξητική τάση των αυτοκτονιών αλλά και του ποσοστού των πολιτών που οδηγούνται στον αλκοολισμό και στα ναρκωτικά.
Ο εφιάλτης για χειρότερες ημέρες, με τις προβλέψεις για ρεκόρ ανεργία που θα ξεπερνάει το 30% στη Θεσσαλονίκη, είναι μπροστά μας εάν το πολιτικό σύστημα δεν αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης και για μέτρα που θα βγάλουν τη χώρα από το φαύλο κύκλο της ύφεσης.
   
                                             Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ