Δελτίο Τύπου ΕΚΘ για Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης

Μετά το «μαύρο στην ΕΡΤ3» η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα έρχεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο του «μαύρου στην TV100».

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια, προβλέπει οι δημοτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί να λειτουργούν με καθεστώς Ανωνύμων Εταιριών και όχι  ως σχήματα δημοτικών επιχειρήσεων ειδικού σκοπού, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είναι δυνατή η επιχορήγησή τους από τους δήμους. Πιθανή ψήφιση του νομοσχεδίου ως έχει, δηλαδή όπως κατατέθηκε και χωρίς να γίνουν δεκτές οι τροπολογίες που έχουν κατατεθεί από βουλευτές και φορείς της πόλης, θα έχει ως αποτέλεσμα να σιγάσει η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης.

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στο επιχειρούμενο «λουκέτο» της TV100.

Σε μια πόλη όπου οι θέσεις εργασίας στα ΜΜΕ είναι μετρημένες στα δάχτυλα, το κλείσιμο της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης δίνει τη χαριστική βολή στον κλάδο. Εάν το νομοσχέδιο ψηφιστεί ως έχει, πλήττεται η πλουραλιστική ενημέρωση και η Θεσσαλονίκη απομονώνεται ακόμα περισσότερο.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα είναι συμπαραστάτης των εργαζομένων της TV100, της διοίκησης της ΔΕΠΘΕ, του δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και των πολιτών της πόλης που έχουν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στα δημοτικά μέσα ενημέρωσης.

Η διοίκηση του ΕΚΘ υπογραμμίζει ότι όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας της TV 100 είχε αγαστή συνεργασία με τα στελέχη της, τους εργαζόμενους σε αυτή και τους δημοσιογράφους της, αφού πάντα «κάλυπτε» τις δράσεις του, τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις παρεμβάσεις του.

Ας μην ζήσουμε ξανά το «μαύρο» στις οθόνες μας.

«ΟΧΙ» στο κλείσιμο της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης!

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ