ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΘ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις αυτοκτονίας που έλαβαν χώρα στην Άγκυρα της Τουρκίας και είχαν ως αποτέλεσμα να πληρώσουν με τη ζωή και το αίμα τους δεκάδες αθώοι πολίτες που βγήκαν στο δρόμο να διαδηλώσουν ειρηνικά.

Των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης ακολούθησαν κι άλλα με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ένα τρίχρονο κορίτσι, τη μικρή Τεβρίζ, που βρισκόταν στην αγκαλιά της μητέρας της και σκοτώθηκε στα Άδανα της Τουρκίας από σφαίρα αστυνομικού μετά από συμπλοκές διαδηλωτών με Τούρκους αστυνομικούς.

Μπορεί στην γειτονική χώρα τα ίχνη των πρωταγωνιστών του μακελειού να αναζητούνται και οι θεωρίες να δίνουν και να παίρνουν, ένα είναι το σίγουρο. Αθώοι άνθρωποι, που ξεπερνούν τους εκατό πλήρωσαν με την ίδια τους τη ζωή την απόφασή τους να συμμετέχουν σε μια ειρηνική πορεία.

Καταδικάζουμε την τρομοκρατία, τη βία και τις ακραίες συμπεριφορές.

Καλούμε την Διεθνή Κοινότητα να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε αρχικά να αποκλιμακωθεί η ένταση στη γειτονική χώρα και οι εκλογές που θα διεξαχθούν σε λίγες ημέρες να πραγματοποιηθούν σε συνθήκες ηρεμίας, κάτι που πλέον μόνο βέβαιο δεν πρέπει να θεωρείται.

Οι Διεθνείς Οργανισμοί πρέπει να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στον εκδημοκρατισμό της χώρας. Είναι χρέος όλων μας!

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εκφράζει τη θλίψη και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και στον τούρκικο λαό. Μαζί με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της γειτονικής χώρας θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για την προάσπιση της ειρήνης και της δημοκρατίας στην περιοχή.

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ