Δελτίο Τύπου- Το Ε.Κ.Θ. στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους του "TV Μακεδονία" και καταγγέλλει την αντεργατική στάση της εργοδοσίας

Μετά τις καταχρηστικές απολύσεις σχεδόν στο σύνολο των εργαζομένων στις οποίες προχώρησε ο τηλεοπτικός  σταθμός "TV Μακεδονία" ιδιοκτησίας του Ομίλου "Ant1", ΣΗΜΕΡΑ οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας αποφάσισαν να σκληρύνουν την αντεργατική τους στάση και να δείξουν ένα ακόμα πιο σκληρό πρόσωπο στους εργαζόμενους που τόσα χρόνια κατάφεραν να κρατήσουν το κανάλι σε ένα υψηλό και αξιοπρεπές επίπεδο και να αποτελέσει έναν σημαντικό τηλεοπτικό σταθμό άρρηκτα συνδεδεμένο με την πόλη της Θεσσαλονίκης και την περιοχή της Μακεδονίας, όπως το ίδιο του το όνομα πρεσβεύει.

Στη συνάντηση των δυο πλευρών στην Επιθεώρηση Εργασίας, οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας επέλεξαν να αρνηθούν τον ουσιαστικό διάλογο και να μην αποδώσουν στους απολυμένους εργαζόμενους τις απαντήσεις που τους οφείλονται.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει:

  • τις καταχρηστικές απολύσεις εις βάρος των εργαζομένων του "TV Μακεδονία",
  • την απαξιωτική στάση που κράτησε η πλευρά της εργοδοσίας στην Επιθεώρηση Εργασίας,
  • την απόφαση του Ομίλου "Ant1", να οδηγήσει σε παύση της λειτουργίας του από τη Θεσσαλονίκη, εκπέμποντας το "ΤV Μακεδονία" πρόγραμμα από την Αθήνα με ό,τι αυτό συνεπάγεται νομικά.

Η λειτουργία και η εκπομπή προγράμματος από την Αθήνα ουσιαστικά δημιουργεί ερωτήματα που σχετίζονται με την έδρα του σταθμού, το προσωπικό "φάντασμα" στην Αθήνα, τη χρησιμοποίηση παρανόμως εργαζομένων άλλων επιχειρήσεων του Ομίλου για του σκοπούς του "TV Μακεδονία".

Ζητάμε από την εργοδοσία έστω και την ύστατη στιγμή να ανακαλέσει όλες τις απολύσεις των προηγούμενων μηνών, να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδινε από την αρχή του έτους για ένα πλήρες τηλεοπτικό πρόγραμμα από τη Θεσσαλονίκη, με εκπομπές και πρόγραμμα που θα ανταποκρίνονται σε έναν τηλεοπτικό σταθμό με έδρα τη Μακεδονία και επιτέλους να ξεκαθαρίσει τα σχέδια που έχει βάζοντας τέλος στον εμπαιγμό των εργαζομένων, αλλά και των τηλεθεατών.

Το Ε.Κ.Θ. μαζί με την Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βορείου Ελλάδος (ΕΤΙΤΒΕ) στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους και το δίκαιο αγώνα τους για την επαναπρόσληψη τους, αλλά και της παραμονής του τηλεοπτικού σταθμού στη Θεσσαλονίκη, δυναμώνοντας την ειδησεογραφική φωνή της Βόρειας Ελλάδας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ.