Δελτίο Τύπου- Το Ε.Κ.Θ. συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων του Ομίλου ΟΤΕ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του Ομίλου ΟΤΕ και τις κινητοποιήσεις στις οποίες προχωρούν διεκδικώντας από την εργοδοσία να σταματήσει τον εμπαιγμό και να υλοποιήσει επιτέλους το αίτημα του συνόλου των εργαζομένων, για σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας για όλο το προσωπικό του Ομίλου, τόσο της μητρικής εταιρείας, όσο και των θυγατρικών εταιρειών.

Η αρχή των κινητοποιήσεων με τετράωρες στάσεις εργασίας από τις 12το μεσημέρι έως τις 15:00μ.μ. που έχει προκηρύξει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΕ θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και θα ακολουθήσουν στις 21 και 29 του ίδιου μήνα, ενώ θα συνεχιστούν στις 11 Νοεμβρίου. Οι εργαζόμενοι απέχοντας από την εργασία τους διαμαρτύρονται και διεκδικούν την αλλαγή της αδιάλλακτης στάσης που έχει κρατήσει η διοίκηση της εταιρείας, η οποία αρνήθηκε ακόμα και τη μεσολαβητική πρόταση που προέκυψε μετά της διαδικασία Διαμεσολάβησης (ΟΜΕΔ) για τους εργαζόμενους της θυγατρικής εταιρείας "COSMOTE E-VALUE", που εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας, με πενιχρές αμοιβές Σαββατοκύριακα και αργίες.

Το Ε.Κ.Θ. ζητά από τη διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ να εγκαταλείψει την τακτική των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων και της παροχολογίας, να αφήσει πίσω την αδιάλλακτη στάση της και να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης εργασίας που να καλύπτει το προσωπικό της εταιρείας, ξεκινώντας από του εργαζόμενους στην "COSMOTE E-VALUE". Δεν θέλουμε και δεν επιτρέπουμε άλλη κοροϊδία και εμπαιγμό. Όλοι μαζί διατρανώνουμε την αντίθεση μας στις αντεργατικές πρακτικές που βρίσκονται απέναντι στους εργαζόμενους και τα δίκαια αιτήματα τους.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ.