Ε.Κ.Θ – Κοντά στους άνεργους

     Για μια ακόμη χρονιά, σίγουρα την πιο δύσκολη που βιώνει ο κόσμος της εργασίας στη χώρα μας από την εφαρμογή τω άδικων και σκληρών μέτρων που επιβάλλει η κυβέρνηση για να υλοποιήσει τις απαράδεκτες απαιτήσεις της Τρόικας  – των «τοκογλύφων-δανειστών», η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει την «βραδιά των ανέργων».
     Την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Κ.Θ «Αβραάμ Μπεναρόγια», η διοίκηση του Ε.Κ.Θ θα μοιράσει δωροεπιταγές, τρόφιμα και ποτά σε οικογένειες μακροχρόνια ανέργων που θα υποδείξουν τα Σωματεία της δύναμης του Ε.Κ.Θ.
     Με την εκδήλωση αυτή που εδώ και χρόνια έχει καθιερώσει η διοίκηση του Ε.Κ.Θ δεν φιλοδοξεί να λύσει το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει τη Θεσσαλονίκη και παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.
     Απλά θέλει να βοηθήσει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, τους άνεργους συναδέλφους και τις οικογένειες τους να περάσουν λίγο καλύτερα τις γιορτινές αυτές μέρες, αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων.
     Στην κατεύθυνση αυτή απευθύνθηκε και φέτος στα Σωματεία εργαζομένων της δύναμης του Ε.Κ.Θ και σε επιχειρήσεις της πόλης μας για να συγκεντρώσει χρήματα, τρόφιμα και ποτά που θα μοιράσει στους συναδέλφους που βρίσκονται στην ανεργία.
     Παράλληλα και μέσα από την εκδήλωση αυτή, η διοίκηση του Ε.Κ.Θ στόχο έχει να πιέσει την κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία, την πολιτεία να αλλάξει πολιτική στην κατεύθυνση αντιμετώπισης της ανεργίας, να πάρει ουσιαστικά μέτρα που θα ανακουφίσουν τους εργαζόμενους και θα μειώσουν τις αρνητικές επιπτώσεις του «φαινομένου» στο κοινωνικό σύνολο.
     Δεν είναι υπεύθυνοι για την κρίση και τα ελλείμματα οι εργαζόμενοι. Το χρέος δεν είναι δικό τους. Να το πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ