ΤΟ Ε.Κ.Θ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/9/12

          Οι ισοπεδωτικές παρεμβάσεις στα εργασιακά και στα ασφαλιστικά ζητήματα, οι προκλητικές απαιτήσεις της Τρόικας και η πειθήνια αποδοχή και εκτέλεση των σκληρών μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχουν τέλος. 
           Η επιβολή των νέων μέτρων αποτελεί το οριστικό «χτύπημα» στην εξαθλιωμένη ελληνική κοινωνία την ώρα που η μάστιγα της ανεργίας προσλαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις. Τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, για το β΄ τρίμηνο του έτους εκτοξεύουν  το ποσοστό της ανεργίας στο 23,6%, με τον Ιούνιο στην Κεντρική Μακεδονία να «σκαρφαλώνει» στο 25,1% από 18,8% και με το πραγματικό ποσοστό να είναι 5  μονάδες μεγαλύτερο.
          Η πολιτική της ανισότητας και της κοινωνικής αδικίας συνεχίζεται ,με τους δανειστές να εμμένουν και να στοχοποιούν μισθωτούς και συνταξιούχους και την κυβέρνηση να νομοθετεί την κατάργηση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη μείωση των αποζημιώσεων,  την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και την πλήρη κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος.
          Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, μαζί με όλους τους εργαζόμενους της πόλης, τους συνταξιούχους και τους ανέργους ετοιμάζεται να δώσει δυναμική απάντηση στην 24ωρή Γενική Απεργία που θα πραγματοποιήσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012.

                
                                     H ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ