Τον Μάρτη του 1857 οι ραπτεργάτριες και οι υφάντρες της Νέας Υόρκης βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν ανθρώπινους όρους δουλειάς, να πουν ΟΧΙ στην εκμετάλλευση και τη διπλή καταπίεση. Το 1910 η 8 Μάρτη καθιερώθηκε σ΄όλο τον κόσμο ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

     Σήμερα, 154 χρόνια μετά την εξέγερση της Νέας Υόρκης, και με άλλοθι την οικονομική κρίση στη χώρα μας οι διακρίσεις και οι ανισότητες σε βάρος των γυναικών εντείνονται.

     Παρ΄όλο που η γυναίκα έχει επιτέλους κατακτήσει νομοθετικά τη δυνατότητα ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην αγορά εργασίας, η ανεργία των γυναικών και ιδιαίτερα των νέων έχει προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις και η εργαζόμενη γυναίκα εξακολουθεί να θεωρείται από την εργοδοσία «βάρος» λόγω της μητρότητας και των πολλαπλών ρόλων που καλείται να καλύψει.

     Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας καλεί τις εργαζόμενες και τις άνεργες να συμμετέχουν μαζικά στα συνδικάτα, να εντείνουν τη συλλογική δράση τους και μαζί με όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα για ισότιμη συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας αλλά και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Να διεκδικήσουν το μέλλον που αξίζει στις ίδιες και στα παιδιά μας.


                                                        Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ