Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, τιμά όλες τις γυναίκες. Τον Μάρτη του 1857, οι ραπτεργάτριες και υφάντρες της Νέας Υόρκης, βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν ανθρώπινους όρους δουλειάς και καλύτερο μεροκάματο. Στις μέρες μας, εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες δίνουν ακόμη πιο έντονα, τη δική τους εργασιακή μάχη.
          Το 1910 η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε σ' όλο τον κόσμο ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
         Σήμερα, πιο επίκαιρα από ποτέ οι γυναίκες στη χώρα μας, στο όνομα των Μνημονίων, γίνονται θύματα της βίαιης εργασιακής ανατροπής των κεκτημένων τους και πρωταθλήτριες στα ποσοστά ανεργίας που κυρίως στις νέες έχουν προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις.
         Σηκώνοντας το βάρος των πολλαπλών ρόλων τους είναι αυτές που από τις πρώτες εξαναγκάζονται να αποδεχτούν ελαστικές και κακοπληρωμένες μορφές απασχόλησης και παράλληλα καλούνται να αντιμετωπίσουν την λαίλαπα των οικονομικών μέτρων που πλήττουν ανεπανόρθωτα τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
         Οι νέες εργαζόμενες βρίσκονται σε καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας, με την εργασιακή και οικονομική εξαθλίωση που βιώνουν να μοιάζει απαγορευμένη η δημιουργία οικογένειας και η μητρότητα, στο βωμό της διατήρησης των θέσεων εργασίας τους.  
         Η διοίκηση του Ε.Κ.Θ τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, καλεί τις εργαζόμενες και τις άνεργες να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση και πορεία, την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 στις 6 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.
         Μέσα από τον δικό μας αγώνα, να διεκδικήσουμε το μέλλον που αξίζει σ' εμάς και στα παιδιά μας.
 
                                    H Διοίκηση του Ε.Κ.Θ