8Μάρτη: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και συμμετέχει με δράσεις του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Θεσσαλονίκης στην προώθηση της ισότητας και της καταπολέμησης των απαγορευμένων διακρίσεων στους χώρους εργασίας.

Στις ημέρες βαθιάς οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, ο πολλαπλός ρόλος της γυναίκας καλείται να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη της ανεργίας και την ίδια ώρα τη σκληρή πραγματικότητα της καταπατημένης ισότητας των φύλων στους χώρους εργασίας.

Στη χώρα μας, η σημερινή εργαζόμενη γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με μικρότερη αμοιβή, σε σχέση με τους άνδρες, την επιβολή ευέλικτων όρων εργασίας, απολύσεων και περιθωριοποίησης την ώρα που οι μνημονιακές πολιτικές επιβάλουν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την άκρατη ευελιξία και τις ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Ο διάλογος για την ευαισθητοποίηση του κόσμου της εργασίας στην ισότητα των φύλων πρέπει να προχωρήσει και η Πολιτεία να αποκαταστήσει στην πράξη το έλλειμμα ισότιμης κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής παρουσίας των γυναικών.
 

                                                         H ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Κ.Θ