Τα Συνδικάτα προετοιμάζουν τις αγωνιστικές τους δράσεις και αναδεικνύουν τις δικές τους διεκδικητικές προτάσεις για την έξοδο της χώρας μας από τα δεσμά των μνημονίων, της ανεργίας, της λιτότητας και της φορεπιδρομής.
        Απευθύνουν προς όλους τους πολίτες ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ενότητας, αγώνα και συμμετοχής στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Συλλαλητήριο, που διοργανώνουν τα Συνδικάτα στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου, για να αντιπαλέψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενωμένοι, τα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα που μας οδηγούν στη χρεοκοπία και την καταστροφή. Να αντιδράσουμε στην ακύρωση των κατακτήσεων μας και την υποβάθμιση της ζωής μας.
         Στο πλαίσιο των αγωνιστικών αυτών δράσεων εν όψει του Συλλαλητηρίου στα εγκαίνια της ΔΕΘ, η ΓΣΕΕ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν σύσκεψη όλων των Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας με στόχο την καταγραφή και την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τις προτάσεις των Συνδικάτων για την αντιμετώπιση τους.
         Η πρώτη Σύσκεψη – Συνέντευξη Τύπου της ΓΣΕΕ, του ΕΚΘ, των Εργατικών Κέντρων της Β. Ελλάδας και των Σωματείων της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα  3 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα 11 π.μ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του 7ου ορόφου του Ε.Κ.Θ (Αριστοτέλους 32).
        Σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών και Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιήσουν ΓΣΕΕ και Ε.Κ.Θ την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 12.00 στο ξενοδοχείο “IMPERIAL” (Αντιγονιδών 13) οπού θα παρουσιάσουν και τα βασικά συμπεράσματα της «Έκθεσης για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση για το 2012» από τον επιστημονικό διευθυντή του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ Σάββα Ρομπόλη.
         Εξορμήσεις- συσκέψεις κλιμακίων την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012 θα πραγματοποιήσουν συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης σε χώρους εργασίας.
         Μεγάλη συγκέντρωση, πορεία και συλλαλητήριο των συνδικάτων το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012 στο Άγαλμα Βενιζέλου.
        
       
                                       H ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ