Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Μετρό της πόλης και εκφράζει, την έντονη αντίθεση της στον απαράδεκτο τρόπο επαναπρόσληψης των 30 εργατοτεχνιτών.
          Αν και το σύνολο των εργαζομένων απασχολούνται με κλαδικές συμβάσεις, η εργοδοσία του Μετρό Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη 30 απολυμένων εργατοτεχνιτών, με όρους Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και με χρονική διάρκεια 30 ημερών, γεγονός που μεταφράζεται σε κατά πολύ μικρότερες αμοιβές από τους υπόλοιπους εργαζόμενους αλλά και ανεργία μετά τη λήξη της σύμβασης.
          Η εφαρμογή της πολιτική αυτής που δημιουργεί εργαζόμενους δυο ταχυτήτων και προχωράει στον επιλεκτικό διαχωρισμό των εργαζομένων σε ένα τεράστιο και βαρυσήμαντο έργο, όπως είναι το Μετρό της Θεσσαλονίκης, καταπατά βασικές παραγράφους του Συντάγματος και δημιουργεί ανισότητες καθώς μια εταιρεία αμείβει με διαφορετικό τρόπο εργαζόμενους με το ίδιο αντικείμενο. 
           Παράλληλα, θεωρούμε κοροϊδία τα σχέδια της εταιρείας Μετρό Θεσσαλονίκης να προχωρήσει σε προσλήψεις εργαζομένων για ελάχιστες ημέρες, την ώρα που η ανεργία μαστίζει τη Θεσσαλονίκη και η ανάγκη για δημιουργία πραγματικών θέσεων εργασίας κρίνεται επιτακτική.
          Το ΕΚΘ μαζί με τους εργαζόμενους της πόλης, δεν θα επιτρέψει αυτές τις αρρωστημένες εργοδοτικές πρακτικές που με «δήθεν» λύσεις, εμπαίζουν όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης που περιμένουν την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου.
          Απαιτούμε από την εργοδοσία του Μετρό Θεσσαλονίκης, να ανακαλέσει τις «αστείες» συμβάσεις των 30 εργατοτεχνιτών, να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή οικοδομικής σύμβασης, όπως ισχύει για όλους τους εργαζόμενους και να φερθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αντιλαμβανόμενη πως οι πολιτικές αυτές, διχάζουν τους εργαζόμενους και θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή συνέχιση του έργου.
                                                                                                          
                                               Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Κ.Θ