Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταδικάζει τις 12 απολύσεις των εργαζομένων στη βιομηχανία πλεκτικής Μινέρβα, που έρχονται να επιβαρύνουν την ήδη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι της εταιρίας.

     Η μεγαλύτερη Ελληνική Βιομηχανία Πλεκτικής ωστόσο δεν σταματά εδώ. Στο όνομα της δραματικής μείωσης της ζήτησης των προϊόντων της, ήδη κοινοποίησε άλλες 13 απολύσεις για το μήνα Φεβρουάριο.

     Η επιχείρηση Μινέρβα, τα τελευταία δυο χρόνια έχει θέσει το προσωπικό της σε αναγκαστική εκ περιτροπής εργασία λόγω της μειωμένης ζήτησης των προϊόντων της. Οι 300 υπάλληλοι εργάζονται πλέον τέσσερις μέρες την εβδομάδα με σοβαρές συνέπειες και στο εισόδημα τους αλλά και στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

     Ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας καταρρέει με τα ποσοστά της ανεργία να καταγράφουν ρεκόρ, τη στιγμή που τα ρούχα του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας ράβονται στην Τουρκία και την Κίνα.

     Η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει και δεν θα επιτρέψει άλλα λουκέτα στα εργοστάσια της. Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την επιβίωση του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας πριν πέσουν οριστικά οι τίτλοι τέλους.

                               Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ.