ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταδικάζει τις νέες απολύσεις τριών τεχνικών υπαλλήλων στις οποίες προχώρησε η διοίκηση του TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ιδιοκτησίας του Ομίλου ANT1. Οι συγκεκριμένες απολύσεις έρχονται μόλις λίγες μέρες μετά την απόλυση μιας δημοσιογράφου από τον ίδιο όμιλο.

 

Καλούμε την ιδιοκτησία των τηλεοπτικών σταθμών TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ΑΝΤ1 να ανακαλέσει άμεσα τις απολύσεις και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους. Το Ε.Κ.Θ. δηλώνει πως στηρίζει τις κινητοποιήσεις της ΕΤΙΤΒΕ, της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας.

Θεωρούμε αυτονόητο πως ο ελάχιστος αριθμός εργαζομένων και η διατήρηση των υπαρχουσών θέσεων εργασίας σε ένα πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ θα είναι από τους βασικούς κανόνες που θα τεθούν ενόψει της νομοθετικής ρύθμισης για την αδειοδότηση ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ. 

 

ΟΧΙ στις απολύσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ!

 

Όσο λιγοστεύουν οι εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι και τεχνικοί, και όσο μειώνονται οι υπάρχουσες θέσεις εργασίες στα ΜΜΕ, τόσο η Θεσσαλονίκη απομονώνεται και η Βόρεια Ελλάδα αποδυναμώνεται με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλουραλιστική ενημέρωση.

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ