Οι προσλήψεις νέων εργαζομένων στη θέση των απεργών της Coca Cola 3E αποτελούν ωμή παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας από την εργοδοσία της ελληνικής πολυεθνικής εταιρείας

Την ώρα που οι εργαζόμενοι στη Coca Cola 3E της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν αδιάκοπα τους τελευταίους 8 μήνες την απεργία τους, περισσότεροι από 11.000 πολίτες μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν υπογράψει στην ηλεκτρονική σελίδα "ELA STI THESI TOUS.GR" δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση τους στους εργαζομένους και την αντίθεση τους στην πολιτική της επιχείρησης, η διοίκηση της κερδοφόρας ελληνικής πολυεθνικής εταιρείας αρνείται να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τους εργαζομένους της και επιλέγει να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις για να καλύψει τις θέσεις των απεργών.


Όλο αυτό το διάστημα οι αποφάσεις της εργοδοσίας της Coca Cola Τρία Έψιλον απαξίωσαν τα εργοστάσια της χώρας μας και έστειλαν στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους. Η εργοδοσία ωστόσο δεν σταμάτησε εδώ, και παραβιάζοντας κάθε έννοια εργατικής νομοθεσίας,προχώρησε στην πρόσληψη αντικαταστατών των εργαζομένων που απεργούν.

Η ωμή και προκλητική παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας δεν πρόκειται να περάσει. Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να παρέμβει, να διενεργήσει τους απαραίτητους ελέγχους και να επιβάλλει τις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις. Παράλληλα, καλούμε την εταιρεία έστω και την ύστατη στιγμή να συμμορφωθεί με τους νόμους. Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται έχοντας στο πλευρό τους, το σύνολο των εργαζομένων, των καταναλωτών και των πολιτών που αποφασισμένοι αρνούμαστε να δεχθούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

 
                                                        H ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Κ.Θ