Για την αποκατάσταση της αλήθειας….

      Με έκπληξη και απορία ακούσαμε, χθες Τετάρτη 8/6/2011, το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη σε σειρά συνεντεύξεων του σε τηλεοπτικούς σταθμούς να υποστηρίζει ότι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης «έγραψε το Δήμο»,  «καταπάτησε» και «κατέλαβε νταηλίκι» την Πλατεία Αριστοτέλους για να πραγματοποιήσει  από κοινού με την ΕΔΟΘ, Συλλαλητήριο το Σάββατο 4 Ιουνίου 2011.
      Σύμφωνα με την πάγια λειτουργία για ανάλογες εκδηλώσεις, η διοίκηση του ΕΚΘ με επιστολή της προς το Δήμαρχο, την Τετάρτη 1/6/2011, ζήτησε τον χώρο της Πλατείας Αριστοτέλους και παροχή ρεύματος για μικροφωνική εγκατάσταση. Αυτό γίνεται για καθαρά τυπικούς λόγους.
      Την Πέμπτη (2/6/2011) επικοινωνήσαμε με τις υπηρεσίες του Δήμου (ηλεκτρολογικό) όπως γίνεται κάθε φορά και συμφωνήσαμε υπάλληλος του να είναι στο χώρο της Πλατείας για την παροχή ρεύματος.
      Το απόγευμα της ίδιας μέρας η αντιδήμαρχος κα Πασχαλίδου σε συζήτηση της με στέλεχος της διοίκησης του ΕΚΘ είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με την παραχώρηση της πλατείας αλλά θα εξευρεθεί λύση.
      Την Παρασκευή 3/6/2011 μετά τις 15.00 μ.μ, και, αφού είχαν  προηγηθεί  2 Συνεντεύξεις Τύπου (η 2η ώρα 12.30 το μεσημέρι) από το Ε.Κ.Θ και την ΕΔΟΘ και είχε τυπωθεί  ενημερωτικό υλικό (αφίσες, αεροπανό κ.λ.π), ενημερωθήκαμε από το Δήμο ότι ο χώρος της Πλ. Αριστοτέλους θα παραχωρούνταν το πρωί του Σαββάτου στην Ομοσπονδία Χάντμπολ για να διοργανωθούν παιδικοί αγώνες χάντμπολ.
      Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ προσπάθησε για την εξεύρεση λύσεων (να γίνουν και οι δύο εκδηλώσεις), γιατί η ευαισθησία μας απέναντι στα παιδιά είναι δεδομένη, όπως μας είναι και γνωστή η έλλειψη χώρων άθλησης.
      Μετά από διαβουλεύσεις με εκπροσώπους του Δήμου το πρόβλημα θεωρήθηκε λήξαν αφού μας ενημέρωσε ότι αναβλήθηκαν οι αγώνες για άλλη ημέρα.
      Το πρωί του Σαββάτου οι υπάλληλοι του Δήμου ήταν στο χώρο της Πλατείας και μας παρείχαν το ρεύμα για τη λειτουργία της μικροφωνικής εγκατάστασης.
      Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τις συγκεκριμένες δηλώσεις του Δημάρχου για «αυθαίρετη κατάληψη νταηλίκι» κ.λ.π. της Πλατείας Αριστοτέλους, κάτι που είναι έξω και μακριά από τη λογική μας, εκτός και αν υπάρχουν άλλοι λόγοι (εκδήλωση «Σπίθας») ή τυχόν παραλήψεις των υπηρεσιών του Δήμου πρέπει να χρεωθούν αλλού.
      Η διοίκηση του Ε.Κ.Θ δεν έκανε τίποτα λιγότερο ή τίποτα περισσότερο από αυτό που γίνεται κάθε φορά εδώ και πολλά χρόνια. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας…

                                                      Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ