Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταδικάζει τις νέες πρακτικές που προωθεί το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, που με πολυνομοσχέδιο παραχωρεί μέρος του ελέγχου των αρχαιολογικών έργων σε εργολάβους, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την πολιτιστική μας κληρονομιά.
        Είμαστε αντίθετοι σε κάθε πρακτική που έχει ως στόχο την αποδυνάμωση του ρόλου και των λειτουργιών των Αρχαιολογικών Υπηρεσιών, μεταθέτοντας το δικαίωμα επιλογής προσωπικού από τις εφορείες στους κατασκευαστές, υποβαθμίζοντας το προσωπικό των έκτακτων αρχαιολόγων.
         Είναι φανερό πως στην εποχή του εύκολου ξεπουλήματος στο βωμό του κέρδους, αυτές οι αποφάσεις έχουν ως στόχο την αντικατάσταση του προσωπικού με τον οικονομικότερο και όχι καταλληλότερο αρχαιολόγο, βάζοντας τέλος στα εργασιακά τους δικαιώματα.
         Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των εργαζομένων και είμαστε δίπλα στους έκτακτους αρχαιολόγους που με «όπλο» την εμπειρία και τη γνώση τους, δίνουν τη δική τους μάχη στη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους.
         Ξεκαθαρίζουμε πως δεν θα επιτρέψουμε την καταστρατήγηση των διατάξεων των αρχαιολογικών νόμων που απαξιώνουν τους εργαζόμενους και ζητάμε την άμεση απόσυρση του επίμαχου άρθρου του πολυνομοσχεδίου.
              
                                       H Διοίκηση του Ε.Κ.Θ