ΕΛΒΟ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

          Δημοσιεύτηκε η απόφαση του Πολυμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης για την ΕΛΒΟ με την οποία γίνεται δεκτή η αίτηση του ελληνικού δημοσίου για ειδική εκκαθάριση. Η διαδικασία υποβολής της αίτησης κινήθηκε με πολιτικά κριτήρια και κάτω από τις πιέσεις της Τρόικας και των ξένων συμφερόντων που ήθελαν τη μετατροπή της εταιρείας σε απλό συνεργείο του ελληνικού στρατού και την οριστική απεμπλοκή της από τις διεθνείς αγορές.
        H δικαστική απόφαση βάζει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της ΕΛΒΟ σε νέες συμβάσεις και προγράμματα, σε μια περίοδο που η εταιρεία κάνει σημαντικά βήματα εξωστρέφειας με ξένους οίκους και προσπάθειες διείσδυσης σε μεγάλες διεθνείς αγορές .
      Η ΕΛΒΟ με την πολύτιμη τεχνογνωσία και τη μοναδικότητα της ως  αποκλειστική εταιρεία παγκοσμίως που διαθέτει άδεια παραγωγής Hummer από την αμερικανική AM General οδηγήθηκε σήμερα στην υπονόμευση του ρόλου και του έργου της στον παγκόσμιο χάρτη.

        Η Βόρεια Ελλάδα δεν αντέχει άλλες απώλειες θέσεων εργασίας. Πρέπει να διασφαλιστεί ΤΩΡΑ το μέλλον των εργαζομένων της ΕΛΒΟ που παραμένουν επί 5 μήνες απλήρωτοι και ζουν με τον φόβο και την ανασφάλεια οι ίδιοι και οι οικογένειες τους. Αύριο, Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.
                                       Ο αγώνας συνεχίζεται.

                                                        H ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Κ.Θ