Σήμερα έκλεισε ο κύκλος μιας αντισυνταγματικής και αντιδημοκρατικής απόφασης

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης χαιρετίζει την επαναλειτουργία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΡΤ).

Σήμερα στις 6 το πρωί έκλεισε ο κύκλος μιας αδόκιμης και πέρα από κάθε λογική απόφασης της προηγούμενης κυβέρνησης να ρίξει "μαύρο" στις οθόνες όλων των Ελλήνων. Η επαναλειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, ύστερα από τον διετή αγώνα εργαζομένων, πολιτών και φορέων δείχνει ότι στις Δημοκρατίες τέτοιες αντισυνταγματικές ενέργειες δεν χωρούν.

Με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ελπίζουμε να διαγραφεί το κακό παρελθόν. Η νέα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα πρέπει να έχει ως στόχο την αντικειμενική ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται από το κράτος και την κυβέρνηση ως ένα μέσο επιβολής συγκεκριμένων απόψεων. Το κράτος και η κυβέρνηση είναι διαχειριστές και όχι ιδιοκτήτες της ΕΡΤ.

Μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ1 και της ΕΡΤ2 αναμένουμε και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ3 με έδρα τη Θεσσαλονίκη και περιφερειακή διάσταση. Οι Βορειοελλαδίτες επιθυμούν μια ΕΡΤ3 με δικό της πρόγραμμα, με σκοπό την πλουραλιστική και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών της χώρας και με δικό της διοικητικό συμβούλιο.
 

                                                           H ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Κ.Θ