Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα (28/2/2011)κλιμάκιο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Ν.Νικολόπουλο – Τομεάρχη Εργασίας της Ν.Δ και συναντήθηκε με το προεδρείο του Ε.Κ.Θ.

     Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Θ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ενημέρωσε τα στελέχη της Ν.Δ για την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα της ανεργίας, της αποβιομηχάνισης και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Τόνισε ότι με την ψήφιση των τελευταίων νόμων οι εργαζόμενοι πληρώνουν την κρίση που άλλοι δημιούργησαν και παραμένουν στο απυρόβλητο, και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη φοροδιαφυγή, υπογραμμίζοντας ότι είναι λίγοι αυτοί που λήστεψαν το ελληνικό δημόσιο αλλά παρ΄όλα αυτά κανένας δεν τους ενοχλεί.

     Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τους μετανάστες απεργούς πείνας που βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση μετά από 35 μέρες απεργίας πείνας.

     Ζήτησε τη βοήθεια της αντιπολίτευσης στην ανάδειξη των προβλημάτων των εργαζομένων αλλά και στην εξεύρεση λύσεων.

     Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι τοποθετήσεις του  Αντιπροέδρου του Ε.Κ.Θ, Μάκη Κούρα, και της Αναπληρώτριας Γραμματέα, Δέσποινας Χαραλαμπίδου, που αναφέρθηκαν κυρίως στην ανεργία που μαστίζει τους νέους και τις γυναίκες.

     Στην τοποθέτησή του ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ, Νίκος Νικολόπουλος, υποσχέθηκε να κρατήσει ανοιχτό το δίαυλο επικοινωνίας με το Ε.Κ.Θ, τονίζοντας ότι ήταν επιλογή του κόμματος να ξεκινήσουν την περιοδεία από τη Θεσσαλονίκη λόγω των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει.
     Ανάφερε ότι στα τέλη Μαρτίου ο κ. Α.Σαμαράς θα παρουσιάσει επικαιροποιημένο σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο και σε αυτό θα υπάρχουν συγκεκριμένες λύσεις και σημείωσε ότι επεξεργάζονται ιδιαίτερο πρόγραμμα για την ανάπτυξη στη Θεσσαλονίκη.

     Ο κ. Θόδωρος Καράογλου ανάφερε ότι πραγματικά η Θεσσαλονίκη κατέχει τον τίτλο της «πρωτεύουσας της ανεργίας» και ότι θα πρέπει άμεσα κάτι να αλλάξει γιατί η οικονομία βουλιάζει και η κοινωνία χάνει τη συνοχή της.

     Αναφορά στην ανάγκη εξεύρεσης λύσεων τόσο στα θεσμικά ζητήματα όσο και στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι έκανε και ο κ.Δημήτρης Κοντός.

     Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Θ ευχαρίστησε το κλιμάκιο της Ν.Δ και ζήτησε από τα στελέχη του να διατηρήσουν τη συνεργασία και την ανταλλαγή απόψεων αλλά και να συμβάλλουν ουσιαστικά στην επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν.


                                                    Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ