Την ριζική της αντίθεση στην αυθαίρετη, αντικοινωνική αλλά και αναποτελεσματική απόφαση της κυβέρνησης για την εργασιακή εφεδρεία, εκφράζει η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
       Η εργασιακή εφεδρεία δεν είναι τίποτα άλλο από έναν προθάλαμο προς την ανεργία, την ώρα μάλιστα που η αγορά εργασίας στη χώρα μας έχει μετατραπεί σε ζούγκλα, με την αύξηση του αριθμού των απολύσεων και την καθιέρωση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
       Η απόφαση της κυβέρνησης, κατ΄απαίτηση της Τρόικα, διευρύνει ακόμη περισσότερο τις στρατιές των ανέργων και το χάσμα της κοινωνικής συνοχής, αντί να προχωράει στην ανασυγκρότηση υπηρεσιών και οργανισμών με στόχο την παραγωγική αξιοποίηση ΟΛΩΝ των εργαζομένων στους οργανισμούς και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
       Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλεί την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της για το νέο έγκλημα που πάει να διαπράξει σε βάρος των εργαζόμενων και να πάρει πίσω το «μέτρο» της εργασιακής εφεδρείας. Καλεί τους εργαζόμενους, συσπειρωμένοι στα Συνδικάτα, να αντιπαλέψουν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο τις αυθαίρετες και αντικοινωνικές ρυθμίσεις των «εφεδρειών» και των απολύσεων. Δεσμεύεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για τον συντονισμό του αγώνα των εργαζομένων ενάντια σ΄αυτές τις επιλογές.
       Μόνο με τη μαζική συμμετοχή στα Συνδικάτα και στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν μπορούμε να αντιπαλέψουμε και να βάλουμε φρένο στα αυθαίρετα και αντικοινωνικά μέτρα.

                                                     
                                                 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ