13 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην ΑΓΝΟ με την εργοδοσία να αρνείται να συναντήσει τους εργαζόμενους


          Οι 360 εργαζόμενοι στη ΑΓΝΟ παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 13 μήνες, με τον εργοδότη τους κ. Κολιό να συνεχίζει την παρελκυστική πολιτική του υποβαθμίζοντας την βορειοελλαδίτικη γαλακτοβιομηχανία.
          Μετά την απόρριψη των δυο προσφυγών της επιχείρησης για υπαγωγή της στο άρθρο 99 έχει απαξιωθεί η εταιρεία πλήρως καθώς ο εργοδότης όλο το προηγούμενο διάστημα εκμεταλλευόταν το παραγωγικό κομμάτι της ΑΓΝΟ προς όφελος της άλλης επιχείρησης που διατηρεί.
          Όλο αυτό το διάστημα  η ιδιοκτησία της γαλακτοβιομηχανίας αρνείται να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου, να συναντήσει και να ενημερώσει τους εργαζόμενους για τα σχέδια της παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των εργαζομένων που ζουν στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.
          Παράλληλα, η εργοδοσία με ανύπαρκτα επιχειρήματα, με χρονοδιαγράμματα που δεν τηρεί και με μεθόδους διάσπασης των εργαζομένων προσπαθεί να υπονομεύσει τον αγώνα τους.
          Την ώρα που τα επίσημα ποσοστά ανεργίας της ΕΛΣΤΑΤ καταγράφουν νέο ρεκόρ στη χώρα μας φτάνοντας το 28%, με την περιοχή της Μακεδονίας να αναδεικνύετε για ακόμη μια φορά πρωταθλήτρια στην ανεργία σκαρφαλώνοντας στο 29,7% γίνεται σαφές πως η Μακεδονία, η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλους ανέργους, άλλα λουκέτα και άλλη ανασφάλεια.
          Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να δώσει λύση στο πρόβλημα και τη Δικαιοσύνη να παρέμβει προκειμένου να διερευνήσει τα όσα συμβαίνουν στην ΑΓΝΟ.
          Το ΕΚΘ και οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες σε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να αποκαλύψουν τον πραγματικό ρόλο του κ. Κολιού, ενώ θα ζητήσουν τριμερή συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό.

                                                        H ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Κ.Θ