Σήμα κινδύνου από την ανεργία – Γενική Απεργία Πέμπτη 18/10
Συγκέντρωση στις 10.30 μπροστά στο Ε.Κ.Θ
          Τα νέα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Αρχής για την ανεργία του Ιουλίου του 2012, έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που ήδη ξέρουμε όλοι, πως η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη κοινωνία ανέργων, με το ποσοστό σύμφωνα με τη Στατιστική Αρχή να εκτινάσσεται στο 25,1% και με το πραγματικό μέγεθος να είναι μεγαλύτερο και να σκαρφαλώνει στο 30%.
          Ενδεικτικό της ζοφερής κατάστασης αποτελεί η εικόνα της ανεργίας στους νέους έως 24ετών, οπού το ποσοστό αγγίζει το 54,2%.
          Είναι παράλογο να επιτρέπουμε τη συνέχιση αυτών των επικίνδυνων πολιτικών, των νέων ακόμα πιο σκληρών μέτρων, που ικανοποιούν τις απαιτήσεις της Τρόικας και «αφανίζουν» εργαζόμενους, συνταξιούχους, επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
         Η κοινωνία εκπέμπει σήμα κινδύνου και αντί να μεριμνούν για την  ανασυγκρότηση και την τόνωση της, προσανατολίζονται σε πρόσθετες περικοπές μισθών και συντάξεων και σε ακόμα μεγαλύτερες επιβαρύνσεις στην υγεία και τα φάρμακα.
         Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης μαζί με τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους συνεχίζει τους αγώνες και συμμετέχει στην 24ωρή Γενική Απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 (ημέρα συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και δίνει αγωνιστικό ραντεβού στη συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. μπροστά στο Ε.Κ.Θ.
                                                                                      
                                               Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Κ.Θ