Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το κύμα απολύσεων που έχουν εξαπολύσει οι πολυεθνικές εταιρίες στο φαρμακευτικό κλάδο το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Με πρόσχημα και άλλοθι την οικονομική κρίση και αφού επί δεκαετίες ‘’ έκαναν τρελό πάρτι ‘’με τα τεράστια κέρδη που αποκόμισαν  εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία ελέγχων από την πολιτεία σε όλο το σύστημα της διάθεσης των φαρμάκων και συνολικά των φαρμακευτικών προϊόντων (τιμές, συνταγολόγιο, συνταγογράφηση,κ.α.) τώρα καθημερινά, εκδίδουν‘’ δελτίο μαζικών απολύσεων  ‘’. 
Έτσι μετά την Pfizer που απέλυσε περίπου το 30% των εργαζομένων, μετά τις απολύσεις στις  Glaxosmithkline, Lilly, Novo, Pharma, Swiss, Alapis, UCB, τη σκυτάλη παίρνει η Sanofi – Aventis, ενώ ετοιμάζεται μεγάλο κύμα απολύσεων στην Cana και στην Astra – Zeneca.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ. καταγγέλλει την πολιτική των  φαρμακευτικών εταιριών και καλεί τα αρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν στις απαιτούμενες  ενέργειες για να αποκοπεί το κύμα των απολύσεων που ετοιμάζουν οι πολυεθνικές στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας και οδηγούν τους εργαζόμενους στην ανεργία την φτώχια και την εξαθλίωση.
   

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ