Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταδικάζει την επίσπευση της διαδικασίας ιδιωτικοποιήσεις του ΟΛΘ Α.Ε. και της ΕΥΑΘ Α.Ε. στην οποία προχωρά η κυβέρνηση ξεπουλώντας με γοργούς ρυθμούς τη δημόσια περιουσία.
        Για μια ακόμη φορά και σε όλους τους τόνους ξεκαθαρίζουμε πως σε αυτή την πολιτική – ξεπουλήματος των δημόσιων αγαθών, όπως είναι το νερό, θα μας βρουν σθεναρά απέναντι τους. 
        Η κυβέρνηση αποφάσισε να βγάλει στο σφυρί την κερδοφόρα επιχείρηση της ΕΥΑΘ και να ξεπουλήσει το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό, το νερό της Θεσσαλονίκης, την ώρα μάλιστα που τρανταχτές παγκόσμιες αποδείξεις, πιστοποιούν περίτρανα τη λάθος επιλογή. Παραδείγματα που έρχονται από την Ευρώπη, όπως η ιδιωτικοποίηση του νερού του Παρισιού και του Βερολίνου που τελικά επέστρεψαν στο δημόσιο αποδεικνύουν τη λανθασμένη οδό και τις κινήσεις πανικού της κυβέρνησης, στις επιταγές της Τρόικας.      
        Την ίδια ώρα μάλιστα που ο ιδιώτης επενδυτής αναμένεται να αυξήσει σε δυσθεώρατα ύψη, τα ήδη υψηλά τιμολόγια της ΕΥΑΘ που υπάρχουν σήμερα. 
        Η αποκρατικοποίηση του ΟΛΘ αποτελεί ένα τεράστιο πλήγμα σε μια οικονομικά πληγωμένη Θεσσαλονίκη, με τους πολίτες απλά να παρακολουθούν το ξεπούλημα ενός οικονομικού κολοσσού για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας. Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο αναπτυξιακής πολιτικής ιδιαίτερα στη σημερινή υφεσιακή συγκυρία και πρέπει να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας, μέσω της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του και όχι να ξεπουληθεί κοψοχρονιά την ώρα μάλιστα, που η κερδοφορία του κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα. 
        Το Ε.Κ.Θ ζητά να μπει φρένο στα ξέφρενα σχέδια της κυβέρνησης που ξεπουλά τη δημόσια περιουσία, ιδιωτικοποιώντας τις δυο μεγαλύτερες κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις της πόλης, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και υπονομεύει την εθνική οικονομία. 
        Προειδοποιούμε ότι εκτός όλων των άλλων, μια τέτοια απόφαση ίσως ενέχει και ποινικές ευθύνες καθώς γεννιέται το ερώτημα: «Πως μπορεί κάποιος να ξεπουλάει κρατικούς οργανισμούς σε εξευτελιστική τιμή και με δεδομένο ότι ο αγοραστής σε λίγα χρόνια θα έχει κάνει απόσβεση της επένδυσης με βάση τη κερδοφορία τους, ενώ ο πωλητής θα χάσει στο διηνεκές τα οικονομικά οφέλη του;» 

     
     
                                     Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ